AFJET Afyonspor’un Sportif Direktörü Cevat Macit, Bölgesel Amatör Lig için belirlenen Play-Off statüsü hakkında açıklama yaptı. Macit, Play-Off sistemini istemediklerini fakat hazırlıklarını hem şampiyonluk için hem de Play-Off üzerine yaptıklarını aktardı Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek AFJET Afyonspor BAL’da Play-Off heyecanı yaşayacak. Ligde mücadele ederek ligi birincilik ve ikincilikle tamamlayan takımlar Play-Off oynayacak. 1. takım Play-Off’lara ikinci turda katılacak. İkinciler ise ilk ve ikinci tur olmak üzere 2 maç oynayacak. Eylül ayının 2. haftası başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig’le ilgili açıklama yapan AFJET Afyonspor’un Sportif Direktörü Cevat Macit, “Açıkçası Play-Off sistemini istemiyorduk açıkçası, biz direk çıkmak isteyen kulüpler arasında yer alıyorduk” dedi.
Ligi lider tamamlayan takımların direkt olarak final oynayacağını belirten Macit, “1. takımlar direkt Final oynayacak. İkinci takımlar ise bir eleme,bir de final oynayacak. AFJET Afyonspor olarak biz Play-Off sistemini istemiyorduk açıkçası, biz direk çıkmak isteyen kulüpler arasında yer alıyorduk. Geçen sene gerçekleşen sistemdeki gibi şampiyon olan takım bir üst lige terfi etsin istiyorduk. Ama Play-Off’lu sistem geldi. Böyle karar alınmış ve biz takımımızı her iki sistem için de hazırladık. Kurduğumuz takımda daha önce hem şampiyon olmuş hem de Play-Off heyeacanı yaşamış oyuncular var” şeklinde konuştu.
“BİZİM TAKIMA GÜVENİMİZ TAM”
İki şekilde de hedefe ulaşacaklarını belirten Macit, “Bizim takımımıza güveniyoruz. Direkt şampiyon olarak bir üst gruba çıkmak istiyorduk. İkinci olmak veya Play-Off oynamak istemiyorduk. Her ne kadar Play-Off’ta olsa biz bu gruptan lider olarak çıkıp final oynamak istiyoruz. İkinciliği düşünmüyoruz çünkü en tepeden başlamak istiyoruz. Bizim takımımıza güvenimiz tam, bu takım iki şekilde de üst lige çıkar” ifadesine yer verdi.
“TARAFTARIMIZ BİZE GÜVENSİN”
Açıklamasının sonunda taraftarların kendilerine güvenmelerini ve destek olmalarını isteyen Macit, “Taraftarımız da bize güvensin, destek olsun biz bu işi başaracağız. Bizim 12. adama yani taraftarımıza ihtiyacımız var” diye konuştu. (Kocatepe Gazetesi)