Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kömür yardımlarının devam ettiği belirtilirken, 2 bin aileye 3 bin 908 ton kömür dağıtımının gerçekleşti bildirildi. Afyonkarahisar Valisi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı İrfan Balkanlıoğlu, havaların soğuması ve kışın sert geçmesi nedeni ile yoksul ve muhtaç vatandaşların ısınma problemi çekmemesi için kömür dağıtımlarına erken başlandığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “İhtiyaç sahibi 2 bin aileye 3 bin 908 ton kömür dağıtımının gerçekleştirildi. Dağıtılan kömürler ailelerin evlerine kadar götürüldü. Gerektiğinde bazı yaşlı ve engelli ailelerin kömürlüklerine kadar taşındı” dedi. Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar SYDV tarafından şeffaf ve hızlı şekilde ayni ve nakdi yardımlara devam edildiğini, yoksul yaşlıların evlerinin temizlendiğini, banyo ihtiyaçlarının karşılandığını, sağlık taramalarından geçirildiğini anlattı.
Afyonkarahisar’da bin 200 mülteci ailenin bulunduğunu, onların da sıkıntılarının giderilmesi amacıyla sağlık, yakacak ve nakdi yardımlarda bulunulduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’daki bazı genç ve yoksul vatandaşlarımızca yapılan bireysel projeleri de destekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu tür bireysel projelerin bir kısmı hayata geçirilecek. SYDV artık sosyal hayatın her yerinde faaliyet gösteriyor. İhtiyaç sahiplerine, akrabalarına, yakınlarına, muhtarlarına, komşularına da bir kez daha sesleniyorum, bu tür vatandaşlarımızı lütfen vakfımıza bildirin. Bizlere ulaşmalarını sağlayın. Özellikle vakfımıza gelemeyen yoksul vatandaşlarımızı bizimle irtibata geçirin, biz vakıf olarak gerekirse ayağına kadar giderek onlara ulaşalım. Devletimizin sağladığı imkanları kendilerine ulaştırmamız için gece gündüz demeden çalışarak sıkıntılarını gidermek amacındayız.” MERVE MORKAYA (İHA)