SÜPER LİG 22.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

LİGDE YARIŞ NEFES NEFESE

 

HAFTANIN TAKIMI: GALATASARAY



Süper Ligin 22.Haftası birbirinden ilginç maçlara sahne oldu. Açılış maçında Beşiktaş, Malatyaspor’u evinde 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibi Konyaspor’u Kadıköy’de yenemedi velhasıl zoru başardı. Galatasaray Kasımpaşa deplasmanında şov yaptı. Bursaspor, Rize’ye mağlup olarak altlara doğru gelmeye başladı. Trabzonspor, evinde Sergen Yalçın’ın talebelerine mağlup oldu. Erzurumspor, Sivas engelini 4 golle geçti. Başakşehir, zorlandığı maçta Antalya engelini tek golle geçti. 23.Haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Sonucu şimdiden merakla bekleniyor. Bu hafta takımlarımızın UEFA Kupası maçları var, başarılar diliyoruz. Maçların ayrıntılarına geçelim:

 

MALATYASPOR-BEŞİKTAŞ: Süper Lig'in 22. haftasının açılış maçında Beşiktaş deplasmanda Malatyaspor'u 2-1 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş henüz maçın başında Burak Yılmaz ve Güven Yalçın ile gole yaklaştı ancak Malatyaspor defansı gole izin vermedi. İlerleyen dakikalarda Malatyaspor oyunda dengeyi sağlamayı başardı. Malatyapor 39. dakikada kaptanı Adem Büyük'ün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Adem Büyük'ün, Lens'e yaptığı faul sonrası hakem Cüneyt Çakır VAR'dan gelen uyarı sonucunda Adem Büyük'e kırmızı kartını gösterdi. İlk yarının kalan dakikalarında skor değişmedi ve devreye 0-0'lık eşitlikle girildi. İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, önce Burak Yılmaz sonra Adem Ljajic ile karşı karşıya pozisyonlar yakaladı. Her iki pozisyonda da Malatyaspor kalecisi Ertaç Özbir gole izin vermedi. Ardından köşe vuruşu kazanan Beşiktaş'ta Atiba topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 65’i gösterirken, kalesinde büyük bir tehlike yaşayan Malatyaspor'da kaleci Ertaç gole izin vermezken, dönen topta bir dönem Beşiktaş forması da giyen Ömer Şişmanoğlu golünü attı ve skoru 1-1'e getirdi. Tekrar öne geçme fırsatı arayan Beşiktaş, bu defa Adem Ljajic'in golüyle 2-1 öne geçti. Gol sevinci sonrasında Adem Ljajic sarı kart gördü ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş zorlu deplasmandan 2-1'lik skorla galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş’ta Atiba, Güven, Dorukhan, Lajiç dikkatr çeken isimlerdi. Malatyaspor’da kaptan Adem takımını yakan isimdi.

 

FENERBAHÇE-KONYASPOR: Fenerbahçe, Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve sahasındaki 2 maçlık galibiyet serisi noktalandı. Fenerbahçe, sahasındaki karşılaşmaya son haftalardaki gibi etkili başladı. 1. dakikada Moses ve 11. dakikada da Zajc ile gole yaklaşan sarı lacivertlilerin etkili futbolunu durdurmayı başaran Konyaspor, oyunu dengeledi. 33. dakikada Jahovic ile Sadık arasındaki mücadelenin ardından VAR'a giden Fırat Aydınus Jahovic'e kırmızı kart gösterdi ve konuk takım 10 kişi kaldı. Ancak golü bulan Konyaspor oldu. Skrtel'in orta sahadaki büyük hatasıyla topu kapan Milosevic, topu arkadan bindiren Fofana'ya aktardı. Rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla savunmanın üzerine giden Fofana'nın, Sadık'tan şık sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine girerek arka direğe yaptığı plase vuruşla takımını öne geçirdi. Uzatmalarda Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Dirar'ın sağdan etkili ortasına ön direkte şık bir dokunuş yapan Jailson'un vuruşunda skora denge geldi 1-1. İkinci yarıda Fenerbahçe baskı kurdu ancak Konya kalecisi Serkan önemli kurtarışlara imza attı. Sarı lacivertliler, 85. dakikada Alper ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı ki karar doğruydu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Fenerbahçe bu maçta 11 kişi oynadı sayılmaz. Ne olduğunu hala anlamadığımız Slimani denilen kazma resmen! Konya oyuncusu gibi oynadı. Konyaspor’un 3. Stoperi gibiydi. Bütün atakları ya faulle ya ofsaytla kesti. Eksik oynasa belki bundan daha başarılı olurlardı. Konyaspor’da Serkan ve Ali Turan çok başarılıydı. Fenerbahçe’de defansta Artık Serdar ve Sadık ikilisinin zamanı gelmiş, Skrtel dökülmeye devam ediyor. Zaten Zuta’ya yaptığı harekette atılması gerekiyordu, hakem Jailson’a yapılan penaltıyı da es geçti.

 

KASIMPAŞA-GALATASARAY: Galatasaray, Kasımpaşa engelini 4-1'le geçti ve Başakşehir'i takibine devam etti. Maça damga vuran isim ise kariyerinin ilk hat-trickini yapan Feghouli oldu. Galatasaray'ın hızlı başlama çabasına Trezeguet'in bireysel çabasıyla oluşturduğu pozisyonlarla karşılık veren Kasımpaşa, ilk şutunda golü buldu. 14. dakikada ceza yayının içinden serbest atış kullanan Trezeguet, şık bir vuruşla Fernando Muslera'nın kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturdu. Golden sonra Mısırlı oyuncu bir kez daha Galatasaray kalesini yoklasa da kontrolü ele geçiren Galatasaray oldu ve beraberliği sağladı. Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşu sonucunda Belhanda’nın yerden çektiği sert şutta top ağlara gitti. Bu golden birkaç dakika sonra Galatasaray öne geçti. Belhanda'nın yaptığı ortada Feghouli topu bekletmeden kaleci Scuffet'in bacaklarının arasından filelere yolladı ve takımını öne geçirdi 1-2. Arkasından Donk’un uzun pasında defansın arkasına sarkan Feghouli, kaleci Scuffet'in üzerinden topu güzel aşırdı ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Rahatladıktan sonra oyunu rölantiye alan Galatasaray, kaptığı toplarla hızlı ataklara çıktı. İkinci yarıda Belhanda ile başlayan atakta Feghouli hat-tricki tamamladı. Cezayirli oyuncu, Galatasaray formasıyla ilk kez aynı maçta 3 gole imza atmış oldu. Kalan bölümde Galatasaray kontrolü bırakmadı ve mücadeleden 4-1 galip ayrıldı. Böylece puanını 42'ye çıkaran sarı kırmızılılar, lider Başakşehir'i takibine devam etti. Üst üste 5. maçını kaybeden Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı. Maçın yıldızları Feghouli ve Belhanda’ydı. Kasımpaşa hiçbir varlık gösteremedi böyle giderse dibi görürler.

 

ANTALYASPOR-BAŞAKŞEHİR: 22. haftanın kapanış maçında Başakşehir, deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren gol ise yeni transferi Kudryashov'dan geldi. Clichy'nin sakatlığında sahaya ilk kez 11'de çıkan Rus savunmacı, ilk yarıda takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. İkinci yarı karşılıklı ataklardan sonuç çıkmadı ve maç liderin üstünlüğünde sona erdi. Bu sonuçla 48 puana yükselen Başakşehir, en yakın rakibi Galatasaray'ın 6 puan önünde liderliğini sürdürdü. İlk defa forma giyen Kudryashov performansı ile göz doldurdu.

 

TRABZONSPOR-ALANYASPOR: Trabzonspor evinde çok kötü performans gösterdi, penaltı da kazandığı maçta Rodellaga’nın şov yapma arzusuna yenik düştü, Cisse’den yediği gollerle evinde Sergen’in takımına mağlup olarak haftayı puansız kapattı 0-2.

 

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR:

Akhisarspor 0 : 0 Ankaragücü

Bursaspor 0 : 2 Rizespor

Erzurumspor 4 : 2 Sivasspor

Kayserispor 2 : 1 Göztepe

 



Haftanın Oyuncusu: Feghouli (Galatasaray)







HAFTANIN ONBİRİ:



Kaleci: Serkan (Konyaspor)





Savunma: Dırar (FB) Ali Turan (Konyaspor) Awaziem (Rizespor) Kudryashov (Başakşehir)





Orta Saha: İbrahim (Erzurumspor) Belhanda (GS) Lajiç (BJK) Feghouli (GS)





Forvet: Cisse (Alanyaspor) Obertan (Erzurumspor)





HAFTANIN HAKEMİ: Ali Palabıyık (Kasımpaşa-GS maçı yönetimiyle)





HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Sergen YALÇIN (ALANYASPOR)





HAFTANIN GOLÜ: Fofana (Konyaspor’un Fenerbahçe’ye attığı gol)

 

Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER