Sultandağı kirazının markalaşması ve tanıtımı toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kiraz lifli olduğu için sindirim sistemini güçlendirir. Kırmızı meyveler antioksidan ve vitamin sağlar ve kiraz insanları sakinleştirir” dedi. Afyonkarahisar Sultandağı kirazını dünya çapında marka haline getirmek amacıyla yürütülen “Kiraz Markası İnşa Projesi” tamamlandı. Bakan Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen projenin tanıtım toplantısında Sultandağı kirazı tanıtıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar katıldı.
Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, dünyadaki en önemli sektörlerden birisinin gıda olduğunu vurgulayarak, “Ziraatta verimin artması açısından sulamaya ihtiyaç vardır. Yeni yaptığımız araştırmaya göre sulama oranına bağlı verimde 4 kat ile 14 arasında bir değişim olduğunu gördük. Bölgesel projelerde de önemli adımlar attık. Bazı bölgelerde cazibeli sulama için ‘Bin Günde Bin Gölet’ kampanyası başlattık” şeklinde konuştu. “KİRAZ LİFLİ OLDUĞU İÇİN SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR”
Sulama alanında yaptıkları yenilikleri anlatan Eroğlu, Bilgisayar Sistemli Damla Sulama Sistemi ve Teknolojik Sera Projesi’ni başlattıklarını belirtti. Sultandağı’nın kirazda önemli adımlar attığını da ifade eden Bakan Eroğlu, “Marka olmadan değişme olmaz. Her konuda marka olmalıyız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na da buna öncü olur, biz de bunlardan ilham alarak suda markalaşmaya gidelim diyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada kirazın faydalarını şöyle anlattı:
“Kiraz lifli olduğu için sindirim sistemini güçlendirir. Kırmızı meyveler antioksidan ve vitamin sağlar ve kiraz insanları sakinleştirir.”
Konuşmanın ardından Afyonkarahisar’dan gelen konuklara plaket verildi. Bakan Eroğlu, toplantı çıkışı basın mensuplarına kiraz ikramında bulundu.