Başkan Bozkurt Şuhut’a 10 yılda destan yazdı

Şuhut ilçesinin başarılı belediye başkanı Recep Bozkurt 10 yılda ilçede destan yazdıklarını söyledi.

Belediye kaynaklarıyla ilçeye 10 yılda 70 trilyon yatırım yaptıklarını belirten Başkan Bozkurt, AK Parti hükümetleri döneminde ise 15 yılda Şuhut ilçesine yaklaşık 500 trilyonluk yatırımın geldiğini ifade etti.

İlçemizde büyük değişimler yaşandı

2009 yılından bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendiren Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 10 yıl da ilçeye destan yazarak muhteşem yatırımlar yapıldığını dile getirdi.  Yatırımların ilçeye kazandırılmasında Bakan Veysel Eroğlu’nun çok büyük desteklerinin de olduğunu belirten Başkan Bozkurt, “2009 yılından bu güne kadar Şuhut ilçemize muhteşem yatırımlar yaptık. 10 yıl da Şuhut’ta destan yazdık. Bu muhteşem hizmetleri sadece belediye kaynaklarıyla değil, özellikle Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendinin destekleriyle hükümetimizin kaynaklarıyla yaptık. Biz proje hazırladık, hazırladığımız projeleri sayın bakanımızın vesilesiyle hükümetimizin değişik bakanlıklarından aldığımız hibelerle kendi oluşturduğumuz kaynaklarla hizmetler yaptık. Şuhut ilçemize sadece belediye kaynaklarından 10 yılda 70 trilyon TL civarında yatırım yaptık. AK Parti hükümetlerinin destekleriyle ise 15 yılda ilçemize 500 trilyon yatırım yapıldı” dedi.

“Alt yapıda devrim yaptık”

Alt yapı sorunlarının tamamen çözüldüğünü söyleyen Başkan Bozkurt, yüzyılın yatırımı olan doğalgazın da ilçeye kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti. göreve gelir gelmez atık su tesisi ile içme suyu tesisini ilçe kazandırdıklarını belirten Başkan Bozkurt, “10 yılda ilçemizin başta alt yapı çalışmaları olmak üzere çevreye, sağlığa, üst yapıya kadar meselelere el attık. Sayın bakanımızın çevre bakanlığı döneminde birçok çevre ile ilgili problemlerimizi o dönemde çözdük. İlk başta çöp toplama işini çözdük. 2009 yılından bu yana ilçemizde vahşi çöp toplama yapılmamaktadır. Günlük toplanan çöplerimiz çöp bertaraf tesisine iletilmektedir. Daha sonra 2010 yılında atık su arıtma tesisini kurduk. 13 çevre köyümüzün sularının arıtılarak yeniden tarımsal sulamaya kazandırdık. İçme suyu arıtma tesisimizi de inşa ederek Şuhut halkımız menba suyu kalitesinde su içmeye başladı. Alt yapı çalışmalarımızın en önemli çalışmalarından biri ise ilçemize uzun uğraşlar sonunda kazandırdığımız doğalgazımız oldu. Doğalgaz çalışmasını ilçemizin yüzyılın yatırımı olarak adlandırmaktayız. 2009 yılından itibaren parke taşı çalışmalarında 250 bin metrekarelik parke taşı ve bordür çalışması yaparak bu ananda da devrim yaptık” diye konuştu.

“‘Prof. Dr. Veysel Eroğlu iş merkezi’yle ödüle layık görüldük”

İlçe belediyeler arasında düzenlenen proje yarışmasında ‘Prof. Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi’ projesiyle dereceye girerek Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül aldıklarını belirten Başkan Bozkurt, “Prof. Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi bizim vizyon projelerimizin arasındaydı. İş merkezimizde 30 adet dükkan, 25 adet ofis, 50 yataklı otel, sosyal tesis ve düğün salonu ile 112 araçlık otoparkımız bulunmaktadır. iş merkezimiz şuanda ilçemizde önemli bir merkez haline gelmiştir” dedi.

“Hayvancılık sektöründe vizyon projeler yaptık”

Şuhut halkının geçim kaynağı olan hayvancılık ile ilgili yaptığı çalışmalardan da bahseden Başkan Bozkurt, canlı hayvan borsası ve yeni mezbaha’neyi de ilçe kazandıklarını dile getirdi. Başkan Bozkurt, “Hayvancılık sektöründe önemli bir yeri olan ilçemizin, sektörde daha fazla söz sahibi olması adına ilçemize kazandırılan Canlı Hayvan Borsası bölgemizde tek olma özelliği taşıyor. 2010 yılında hizmete giren tesis, çevre illerden gelen alıcı ve satıcıların bir araya gelmesini sağladığı gibi bir çok ulusal medya  kuruluşu tarafından hareketliliği ile gündeme taşınıyor. Diğer bir vaadimiz olan Modern Mezbaha Projemizi de yine bu dönem hayata geçirdik. Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olan ve günümüz teknolojisinden azami dererce de faydalanarak son derece modern, temiz ve sağlıklı tesis olarak halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.

“Şuhut OSB afyon’un 2. OSB’Sİ olma yolunda ilerliyor”

Göreve başladığı günden bu yana atıl vaziyette bulunan organze sanayi bölgesi başkan bozkurt’un girişimleriyle tekrar cazip hala geldi. Başkan Bozkurt, “Afyonkarahisar’ın 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak adlandırdığımız Şuhut OSB’nin şehir merkezine yakın olması buranın önemini biraz daha arttırıyor. Dönemimiz de buraya 13 milyon TL’lik alt yapı çalışmalarını başlattık. Şuanda yatırımcılarımız Şuhut OSB’ye gelerek fabrikalarını kuruyorlar. Diğer yandan ise Şuhut halkımıza büyük bir istihdam sağlamış olduk” dedi.

“kültürel ve sosyal belediyecilikte ilkleri başardık”

Kültürel ve sosyal belediyecilikle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Bozkurt, doğumundan ölümüne kadar vatandaşların daima yanında olduklarını vurguladı.  Başkan Bozkurt, “Hogeldin Bebek projesiyle yenidoğan bebeklerin ailelerini ziyaret ediyoruz. Ailelerini tebrik ediyor ve içerisinde bebek bakımı ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu hoş geldin bebek çantasını hediye ediyoruz. Diğer bir çalışmamız ise meslek edindirme kurslarımız oldu. KOSGEB ile beraber ortaklaşa düzenlediğimiz bu kurslar sayesinde gençlerimizi iş sahibi yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde 2009 yılından bugüne kadar halkımızın milli ve manevi değerlerine katkı sunacak çeşitli konferanslar seminerler düzenledik. Bunlar arasında askerlerimize moral gecesi, gençlik buluşmaları, bahar şenlikleri, konserler, ünlü şahsiyetlerin konferansları, özel gün ve geceler için özel programlarda yer alıyor” diye konuştu