Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Afyonkarahisar 112 Komuta Kontrol Merkezine teknik gezi düzenledi. Teknik gezide acil ve afet durumlarındaki müdahalelerde kullanılan teçhizatı profesyonellerin anlatımıyla yakından inceleyen öğrencilerimiz, merak ettikleri konularda uzmanlardan birebir bilgi alma fırsatı da yakaladı.





Türkiye’de sayılı ilde uygulanan ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ihbar hatlarının toplandığı 112 Komuta Kontrol Merkezinin işleyişi hakkında detaylı bilgiler edinen öğrencilerimize, AFAD uzmanları tarafından Afet Bilinci Eğitimi verildi. Olağanüstü durumlarda sahada kullanılan araçları uzmanların anlatımıyla inceleyen öğrencilerimiz bu aletlerle uygulamalar da yaptı.

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan köpeklerin barınakları ziyaret edilerek eğitim parkurları ve bakımları hakkında bilgi alan öğrencilerimiz AFAD KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer) araçları, mobil haberleşme sistemleri, komuta kontrol araçlarını da inceledi.

Ambülans, İtfaiye, Jandarma, Polis ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin sorumluları ile tek tek görüşen öğrencilerimiz acil çağrılara nasıl bir sistemle müdahale edildiğini öğrendi. Hava ambulansı pilotları ve sağlık ekipleri ile de tanışan öğrencilerimiz, yetkililerin sıcak ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öğrencilerin yerinde eğitim almasını önemsediklerini belirten Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Merve Şen, kendilerine vakit ayırdıkları için 112 Başhekimi Dr. Gülsün Doğan ve AFAD uzmanlarına teşekkür etti. Başhekim Dr. Doğan da bilgi ve tecrübelerini artırmak isteyen AFSÜ öğrencilerine kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek teknik geziden duyduğu memnuniyeti ifade etti.