ŞUHUT MYO’DA “KARİYER GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ



Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Şuhut Meslek Yüksekokul’nda (MYO) “Kariyer Günleri” etkinliği düzenledi. Şuhut MYO eğitim binasında düzenlenen etkinlik Afyonkarahisar İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Etkinlikte Şuhut MYO Müdürü Doç Dr. İsmail Küçükkurt, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Akar birer konuşma yaptı. Açış konuşmalarının ardından etkinlikte Bağımsız Denetmen Mali Müşavir Mustafa Üreten tarafından “Muhasebede Kariyer Planlaması” konulu bir sunum gerçekleştirildi.  Etkinlikte ayrıca Alila Termal Otel Genel Müdürü İsmail Özcan tarafından öğrencilere iş görüşmesinde dikkat etmeleri gerekenleri ve mülakat tekniklerini anlatıldı. İşlek Gıda İşletmesinden Veteriner Hekim Simay Yılmaz ise etkinlikte “Veterinerlikte Kariyer Planlaması” konulu bir konuşma yaptı. Etkinlikte son konuşmayı Kişisel Gelişim Uzmanı Eren Gökyer kariyer planlaması üzerine yaptı.

Etkinlikte konuşan katılımcılar, öğrencilere işbaşı eğitim programı, KOSGEB girişimcilik teşvikleri, iş başvurusunda dikkat edilecek noktalar, kariyer planlaması, mülakat teknikleri konularında ayrıntılı bilgi verdi. Ayrıca, etkinlik kapsamında, programa katılan işletmeler ile öğrenciler bir araya gelerek mezuniyetten sonra iş başvuruları ve işbaşı eğitim programı hakkında görüş alışverişinde bulundu.