www.afyonegitim.com SOSYAL BİLİMLER LİSESİ KURULACAK
Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Erkmen beldesinde inşaatı devam eden ilköğretim okulunun yanı sıra kentte sosyal bilimler lisesinin de temeli atılacağı bildirildi.
Temeli atılacak olan sosyal bilimler lisesi ile inşaatı süren ilköğretim okulu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, yapılan hizmetlerle eğitim alanında büyük bir dönüşümün yaşandığını ifade etti. Eğitimde ülke genelinde başarılı çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın da bu yatırımlardan önemli oranda pay aldığını kaydetti. Afyonkarahisar’da inşaat çalışmalarına başlanan ilköğretim okulunun 24 derslik ve 200’er kişi kapasiteli iki adet öğrenci pansiyonundan oluştuğunu aktaran Bakan Eroğlu yazılı açıklamasında, “Erkmen’de inşaatı devam eden ilköğretim okulunun eğitime açılmasıyla birlikte öğrenci yoğunluğu yaşayan diğer üç yatılı ilköğretim bölge okulumuzda önemli oranda rahatlama sağlanacak. Yoksul ve yardıma muhtaç başarılı ortaokul öğrencileri ile Merkez köylerimizden taşımalı eğitim yapılamayan öğrencilerimiz, toplam 400 kişi kapasiteli iki adet yatılı pansiyonda kalarak eğitim hayatlarını daha güzel şartlarda sürdürecekler” ifadelerine yer verdi. Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanlarını yetiştirmek maksadıyla Erkmen’de 16 derslikli sosyal bilimler lisesi inşasının devam ettiğini kaydeden Bakan Eroğlu, kampüs dahilinde kapalı spor salonu ile 200 kişilik öğrenci pansiyonunun yer alacağı sosyal bilimler lisesinin temelinin önümüzdeki hafta atulacağını bildirdi. Eğitim alanında son 9 yılda Afyonkarahisar’a pek çok eğitim merkezi ve ek derslik kazandırdıklarını açıklayan Bakan Eroğlu açıklamada, şu sözlere yer verdi:
“Hükümetimiz döneminde Afyonkarahisar’da 80 ilköğretim okulu, 14 anaokulu ve 16 adet lise vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. İlimize 1.031 yeni derslik kazandırıldı. Derslik sayısı 6.918’e yükseltildi. 13.989.122 adet ücretsiz ders kitabı öğrencilerimize dağıtıldı. 2 milyon 500 bin TL’lik yatırımla güzel bir halk eğitim merkezi hizmete sunuldu.”
AFYONKARAHİSAR’DA EĞİTİMDE ALTIN ÇAĞI YAŞANIYOR
Afyonkarahisar’da yapılan yatırımlar neticesinde eğitimde altın çağın yaşandığını ifade eden Bakan Veysel Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:
“İlimizde gerçekleştirilen yatırımlarla okullaşma oranında da önemli artışlar yaşandı. Afyonkarahisar’da 2003 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 5,68 iken, günümüzde bu rakam yüzde 46,03’e yükselmiştir. İlköğretimde yüzde 99,03’e yükselen okullaşma oranı ortaöğretimde ise yüzde 60,97’e ulaşmıştır. Kız çocuklarının okullaşma oranları ilköğretimde yüzde 98,98’e, ortaöğretimde yüzde 60,97’ye çıkarılmıştır. Afyonkarahisar’da vazife yapan öğretmen sayısı da 6 bin 638’e ulaşmıştır. 24 derslik ve 3 atölyeli endüstri meslek lisesi ile 100 kişilik Bolvadin Ortaöğretim Öğrenci Yurdu, 16 derslikli Şuhut Endüstri Meslek Lisesi inşaatları da devam ediyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde hizmete alınan Dinar Fen Lisesi’nin ardından Bolvadin’de 18 derslikli fen lisesini hizmete sunarak ortaöğretim başarımızı ülke genelinde üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz.”  www.afyonegitim.com