DURMAZ’DAN ŞEMDİNLİ OLAYLARI YORUMU MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DURMAZ:
“SİZ, SURİYELİ MUHALİFLERİ BURADA EĞİTİRSENİZ, ONLARA SİLAH VERİP SURİYE’NİN İÇİNE GÖNDERİRSENİZ, BİRİLERİ DE PKK’YI SİLAHLANDIRIR ONLAR DA GELİR ŞEMDİNLİ’DE KARAKOLUMUZU BASAR” MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Şemdinli’deki olaylar üzerine şöyle dedi: “Siz Suriyeli muhalifleri burada eğitirseniz, onlara silah verip Suriye’nin içine gönderirseniz, birileri de PKK’yı silahlandırır onlar da gelir Şemdinli’de karakolumuzu basar.”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Afyonkarahisar’da partisi tarafından düzenlenen Ramazan programına katıldı. Fuar alanında düzenlenen iftar programında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, Türkiye’nin en sıcak gündeminin Suriye’de yaşanan olaylar olduğunu söyledi. Türkiye’de buna paralel yaşanan terör hadiselerinin birbiriyle yakından ilgisinin olduğunu düşündüğünü anlatan Durmaz, şöyle konuştu: “Son günlerde Suriye’nin PKK’sı sayılan, Suriye’de belli alanlarda, sözde bayraklarını çekmiş, İmralı canisinin posterlerini asmak suretiyle burayı Kuzey Irak benzeri bir yapıya dönüştürme gayretleri devam etmektedir. Bunda elbette hükümetin izlediği Suriye politikasının çok ciddi rolü vardır. Ciddi bir öngörüsüzlükten bahsedebiliriz. Suriye’de dün Beşar Esad rejimi demokratikti de bugün mü antidemokratik oldu. Ya da dün orada her şey normaldi, ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacak kadar, vizeleri kaldıracak kadar, birlikte tatil yapacak kadar, ev gezmelerine gidecek kadar bir yakınlık sezdiniz de bugün ne oldu? Bugün niçin düşman oldunuz. Demek ki siz süreci iyi yönetemediniz. Siz ağabeylik görevinizi yerine getiremediniz. Bunun başkaca bir izahı yoktur.”
Suriye ile Türkiye’nin çok köklü, milli, tarihi ve dini kardeşlik bağlarının olduğuna dikkat çeken Durmaz, şöyle konuştu: “Elbette iç işlerinde bir kargaşa kaos varsa buna bizde yardımcı olmalıyız. Bunun ortadan kalkması için biz de destek olmalıyız ama bu taraf olarak değil. Uluslararası mekanizmaları devreye koymak suretiyle yapılabilir. Taraf olduğumuz takdirde olanları görüyoruz. Siz, Suriyeli muhalifleri burada eğitirseniz, onlara silah verip Suriye’nin içine gönderirseniz, birileri de PKK’yı silahlandırır onlar da gelir Şemdinli’de karakolumuzu basar. Siz onların iç işlerine karışırsanız onlar da sizin iç işlerinize karışır ve bir alanı kasıtlı bir şekilde oranın hakimiyetini kaybederek PKK’yı başına bela eder. Başından beri bizim ikaz ettiğimiz buydu.”
MHP Genel Başkanı Durmaz’ın yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve çok sayıda partili programa katıldı. (İHA)