SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, kurumun uyguladığı rotasyon uygulaması sonucu 31 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Afyonkarahisar’a atandığını belirtti. Kaya, atanır atanmaz fiziki mekan durumunu bildirdiği Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun duruma el atarak Kocatepe Devlet Hastanesi olarak hizmet veren binadaki ek poliklinik alanının yaklaşık 8 ay boyunca hizmet vereceğini bildirdi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü M. Uğur Kaya hedefinin, toplumun her kesimine hizmet veren bir kurum olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hareket etmek olacağını söyledi. Bu çerçevede hizmet kalitesini artırmak yönüyle iş akışlarını, kurumun yeni bir organizasyon şemasına uygun olarak bir çalışma başlatacaklarını aktaran Kaya; “Bir ekip anlayışı ile çalışma arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde Afyon’da yaşayan herkese sosyal güvenlik kurumunun gülen yüzünü göstereceğiz.” dedi.
BİNA ESKİ TİP PROJE
SGK Afyonkarahisar il binası ile ilgili tasarrufu açıklayan SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, mevcut hizmet verilen il müdürlüğü binasının 1991 yılında hizmete giren SSK İl Müdürlüğü’nün tip projesi olduğunu kaydetti. Bu proje kapsamında mevcut binanın 600 metrekare zeminli bodrum dahil toplam 6 kattan oluştuğunu belirten Kaya; “Yaklaşık konsollarıyla beraber 3 bin 700 metrekaredir. Tabiiki SGK’nın oluşmasıyla birlikte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı’nın tek çatı altında birleşmesi sonucu mevcut fiziki alanlar yetersiz kalmış. Eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü binasının bulunduğu Basın Caddesi’ndeki binada da fiziki mekan darlığından dolayı Bağ-Kur Tarım dediğimiz 2926 sayılı Bağ-Kur’da tarımda kendi nam ve hesabına hizmet verenlerin işlemlerinin yürütüldüğü bir yeri işgal ediyor. SGK Merkez Müdürlüğü olarak da hastaneler, eczaneler ve genel sağlık sigortasının fatura ödemeleri o binada gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.
MEVCUT BİNA ONARILACAK
Bağ-Kur’un tarım bölümünün 14 personelle Basın Caddesi üzerinde hizmet verdiğini ifade eden SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya, sağlık, sosyal güvenlik merkezininde 22 personelle aynı yerde hizmet verdiğini ifade etti. Kaya; “Bu yeni iş akışı ve reorganizasyon planı çerçevesinde Bağ-Kur Tarım dediğimiz işlemleride artık kendi bünyemizde bir binada toplayarak fiziki birleşmeyi sağlayacağız. Binamızın taşıyıcı sistemi güçlendirme ve genel onarım ihtiyacı nedeniyle 16 Ağustos 2012 tarihinde kurumumuzun ilgili birimince Ankara’da bir onarım ihalesi gerçekleşti. Yeterli sayıda katılım sağlandı ihale bir firmaya verildi. Yüklenici firmaya ihale kanunu süresince yer teslimi yapılarak onarım faaliyetine başlanacak. Onarım süresince güçlendirme olacağı için binanın tamamen boşaltılması sözkonusuydu.” şeklinde konuştu.
YENİ BİR BİNADA YAPILACAK
31 Temmuz’da göreve başladığı gün itibariyle yer arayışına başladıklarını aktaran SGK İl Müdürü M. Uğur Kaya sözerine şöyle devam etti: “Sayın Valimize atandığımı belirtmek ve bu konu için görüşmek için gittiğimde kendisi yakın ilgi gösterdi. Valimiz İrfan Balkanlıoğlu aynı gün konuyu çözdüler. Kocatepe Devlet Hastanesi olarak hizmet veren binada ek poliklinik alanı 240 iş günü yaklaşık 8 ay boyunca orada hizmet vereceğiz. 29 Ağustos Çarşamba günü 500 metrekare zeminli, 2 bin metrekare kullanım alanlı ek hizmet binası ihalesi gerçekleşti. İhaleye 3 yüklenici firma girdi. İhale onaylandığı zaman mevcut il müdürlüğü binası şu anda çalıştığımız bina bitişiğine bir tüp geçiş sağlanmak suretiyle bir yeni alana kavuşacağız. Bir yıl içinde fiziki mekanları yenilenmiş rahat bir ortamda daha nitelikli hizmetler verilecek.” Haber: Burcu Aydın – Kocatepe Gazetesi