Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, bir aralar pik yapan Emirdağ'da koronavirüs vaka sayısının sıfıra düştüğünü söyledi.

Başkan Serkan Koyuncu, Gün FM Radyosunda Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Başkan Koyuncu yapılan çalışmalar neticesinde Emirdağ’ın değiştiğini ve geliştiğini söyledi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, bir zamanlar koronavirüs vaka sayısında pik yapan ve onlarca evin karantina altına alındığı Emirdağ ilçesinde yapılan koronavirüs tedbirlerini anlattı.

Başkan Koyuncu, “İlçemizde tüm evlere dezenfektan paketi gönderdik. Virüs ülkemizde yeni görüldüğünde esnafımız sokağa çıkma yasakları başlamadan gönüllü olarak 15 gün işyerlerini açmama kararı aldılar. Tüm bu tedbirlerin neticesinde umreden gelenleri saymazsak ilçemizde ilk vaka sekizinci ayda görüldü. Nüfusa orana baktığımızda ve ilçedeki dolaşımda dikkate alındığında en az vaka Emirdap ilçemizde görüldü. Şu anda da bir müjdeyi paylaşayım. Bugünkü vaka sayımız ilçemizde sıfır. Ülke olarak inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın anlattığı gibi aşıların hızlanmasıyla bu pandemi sürecini yıl sonuna kadar bitireceğiz” dedi.