Konya'nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda 2'si kadın 4 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden seri katil, bugün yapılan duruşmada cinayetleri kendisinin işlemediğini iddia ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Konya’nın Akşehir ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda 2’si kadın 4 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden seri katil, bugün yapılan duruşmada cinayetleri kendisinin işlemediğini iddia etti. Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına zanlı Erhan G, taraf avukatları ve maktul yakınları katıldı. Duruşmada Erhan G, “Bu cinayetleri ben işlemedim. İşleyenleri ve azmettirenleri daha sonraki celselerde açıklayacağım” dedi. Mahkeme tutanaklarına da geçen bu ifadeden sonra mahkeme, şahsın akıl sağlığının belirlenmesi amacıyla Erhan G’yi İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas ve Gözlem Kurulu’na sevk etti. Erhan G’nin diğer duruşması 13 Nisan 2012 tarihinde yapılacak.
Öte yandan, Erhan G. tarafından Sultandağı’nda işlenen 2 cinayetle ilgili davalar ise Sultandağı ilçesinin bağlı olduğu Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi Akşehir’de işlenen iki cinayet hakkında karar verecek.
Geçen yıl Akşehir’e bağlı kasabalarla Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda peş peşe işlenen cinayetlerin ardından polis harekete geçmişti. Polisin yaptığı çalışma sonucu, Hatay’ın İskenderun ilçesinden Akşehir’e çalışmak üzere gelen Erhan G. (30) yakalanmıştı. Erhan G, 11 Ağustos 2011’de Gölçayır beldesinde çiftçi Yakup Okumuş’u (58), 12 Ağustos 2011’de Sultandağı’na bağlı Çamözü beldesinde Türkan Sargut’u (65), 23 Ağustos 2011’de Sultandağı ilçesine bağlı Kırca beldesi yakınlarında
TIR ile mola veren Gökhan Keser’i ve Akşehir’de evinde ikamet eden Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova’yı (40) öldürdüğünü itiraf etmişti. Erhan G. maktullerini öldürmeden önce para, bilezik vb. gasp ettiğini ve tanınmamak için de bu cinayetleri işlediğini söylemişti. Erhan G. yakalandığında verdiği ifadede, “Öldürdüklerimin hiçbirini tanımıyordum. Gazinoda çalışan, zaman zaman birlikte olduğum kadın para istiyordu, onun için böyle bir şeye kalkıştım” demişti.