Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Mimarlar Odası, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.Mimarlar Odası’nın davetlisi olarak düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Mimar Benol Kaplan, İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kükey katıldı.

 

‘KATILIM YOĞUN OLDU’

            Toplantıda, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, Otopark Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği, Müteahhitlik Yasası ve diğer imar ve şehircilikle ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunularak şehrimizin teknik altyapı projeleri ile inşaat sektörünün sorunları ve çözüm yolları ele alındı.Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı İsmail Efe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Neoldum,  Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Çetin İnce, Harita Mühendisleri Odası Başkanı Çağdaş Göker, Müteahhitler Dernek Başkanı Mehmet Suna, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nevzat Algan, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Miraç Daldal, Makine Mühendisleri Odası adına Ahmet Şen Kabak, Jeoloji Mühendisleri Odası adına Selçuk Altuntuğ,Tümsiad Adına Celal Bangır katıldı. Şehrimizi ortak akılla yönetmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Zeybek, Afyonkarahisar’ımızın gelişimi konusunda tüm kesimlerin fikir, öneri ve taleplerini alıyoruz. El birliği ile Afyonkarahisar’ımızı güzelleştireceğiz” dedi.

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE OFİSİ AÇILDI”

         Seçim öncesi vaatlerinden olan Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Başkan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi açıldığını söyledi. Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları TOKİ iştiraki GEDAŞ şirketi tarafından yapılırken geleneksel mimariye uygun konutlar planlandığını dile getiren Başkan Zeybek, “Projede günümüz mimarisine uygun biçimde planlanmış konut bloklarının zemin katlarında ticari üniteler oluşturuldu. Ayrıca ticari yapıya yönelik arastalar planlandı. Açılan bu ofiste, hak sahibi vatandaşlara proje hakkında bilgiler verilecek, ön talepler alınacak itiraz ve uzlaşma görüşmeleri yapılacak” dedi.