ŞEHİT ÖZYÖRÜK’ÜN KABRİNE ZİYARET
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Karayokuş Köyü’nde bulunan Jandarma Er Yaşar Özyörük’ün kabri Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan İsmail Kumartaşlı, köy mezarlıklarında bulunan şehitliklere bakımın devlet tarafından yaptırılmamasına tepki gösterdi. Şehit mezarının bir defaya mahsus devlet tarafından yaptırıldığını ancak daha sonraki bakım ve onarımlarının aileye ait olduğunu söyleyen Kumartaşlı, düzenli olarak şehit mezarlarına bakım yapılamadığı için mezarların deforme olduğunu ve dağıldığını söyledi. Kumartaşlı, bu şehitliklerin bakım ve onarımlarının da devlet eliyle yapılmasının gerektiğini söyledi.
Şehit mezarlarının gelecek nesillere aktarılabilmesi ve şehitlerin anılarının taze tutulabilmesi için bunun çok önemli olduğunu anlatan Kumartaşlı şöyle konuştu: “Unutmayalım ki aziz şehitlerimiz bizler için canlarını verdiler onlar için ne yapsak azdır. Ayrıca şehit mezarımızı yeniden yaptıran Sayın Kaymakamımız Osman Nuri Canatan’a göstermiş olduğu bu hassasiyetten dolayı teşekkür eder diğer mülki idari amirlerim izinde aynı hassasiyeti göstermesini isteriz.”
Şehit Yaşar Öztürk’ün kabir ziyaretinde Kaymakam Osman Nuri Canatan ve Kumartaşlı’nın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutan Vekili Cuma Çiftçi, Dernek Başkan Yardımcısı Ali Uğur, İlçe Müftü Vekili Yılmaz Tokpunar, Karayokuş Muhtarı Nazmi Yavuztürk, Şehit Babası Mustafa Özyörük yer aldı.