Gazeteci Fevzi Şen, Gazete 3’teki köşesinde Bakan Eroğlu’nun cevaplaması isteğiyle 7 soru sordu. İŞTE O SORULAR…   Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyon’a geliyor. Hafta sonunu da Afyon’da geçirecek olan Bakan Eroğlu, Zafer Havalimanında basın toplantısı yapacak.
Zafer Havalimanı konusunda çok şeyler yazdık, çizdik.
Sakın, yazılarımızın altında kasıt aranmasın. Yazdıklarımız hemşehrilerimizin görüşüdür, onların duygu ve düşüncelerini yansıtır.
Yazdıklarımızı kısaca hatırlatarak Sayın Bakanımıza bazı sorular yöneltmek isterim.
1-Zafer Havalimanı madem bölgesel havalimanı, neden tek Kütahya’nın adı geçiyor.
2-Havalimanından şimdilik tek İstanbul seferi var ve aktarmalı uçuşlarla her yere gidiliyor. Diğer şirketlerin uçuşları neden yok. Pegasus yada Atlas Jet firmaları ile anlaşmalar yapılamaz mı?
3-Zafer Havalimanı Afyon’un yüzü suyu hürmetine yapılmıştır iddiamız var. Kütahya ve Uşak, havalimanı konusunda hiçbir çaba göstermemelerine rağmen bu işe ortak olmalarına ne diyorsunuz?
4-THY Zafer Havalimanından İstanbul seferlerinde, pilot neden bölgesel havalimanı demiyor da, Kütahya Havalimanı diyor? Biletlerde neden KZR kodu var?
5-Zafer Bölgesel Havalimanı 3 şehre hizmet verdiği halde, neden tek şehrin reklamları var. Havalimanın hiçbir yerinde Afyon ve Uşak’ın adı sanı yok?
6-Zafer Havalimanı yerine 3 şehrin adının yazılması düşünülemez mi?
7-Neden sadece, Havaş Kütahya’ya sefer yapıyor?
Değerli okurlarımız iyi bilir ki, biz bu soruları yazılarımızda zaten sormuştuk. Yinelemek istedim, belki cevap bulurum diye… (Fevzi Şen, Gazete 3)