Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, sahte kimlikle satış vekaleti çıkarmak isteyen bir şahıs, noter katibinin şüphelenmesiyle yakayı ele verdi. Polisin takibi sonucu yakalanan şahsın, internetten bulduğu gayrimenkullerin sahiplerine alıcı gibi ulaşarak, inceleme maksadı ile tapu fotokopilerini ele geçirip daha sonra tapu sahipleri adına sahte kimlik ile satış vekaleti çıkararak başkalarının gayrimenkullerini sattığı belirlendi.
Sandıklı Noteri’nde Sami K. adına satış vekaleti çıkarmak isteyen şahsın nüfus cüzdanının sahte olduğundan şüphelenen noter katibi, durumu notere bildirdi. Kimliğin sahte olduğunun anlaşıldığını gören şahıs noterden kaçtı.
Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu şahıs, eski sanayi sitesinde yakalandı. Şahsın gerçek isminin A.N.Ş. olduğu, internetten bulduğu gayrimenkullerin sahiplerine alıcı gibi ulaşarak, inceleme maksadı ile tapu fotokopilerini ele geçirip daha sonra tapu sahipleri adına sahte kimlikle satış vekaleti çıkararak başkalarının gayrimenkullerini sattığını itiraf ettiği bildirildi. Sandıklı Cumhuriyet Savcılığına çıkarılan A.N.Ş. sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.