Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üç sivil toplum kuruluşunun Afyonkarahisar şubelerini ziyaret etti. Prof. Dr. Okumuş’a Altınokta Körler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği ziyaretinde, AFSÜ Hastanesi (Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi) Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer de eşlik etti.

Dernek başkanlarına çiçek takdim eden Prof. Dr. Okumuş, “Engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerekiyor.” dedi. Ülkemizin engelli vatandaşlara destek konusunda diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok ileri noktada olduğunu, ülkemizin Dünyaya örnek olacak ölçüde engellilere hem maddi hem de manevi desteği verdiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, “Ayrıca en önemli avantajlarımızdan birisinin de halkımızın engellilere yardım ve destek konusundaki yüksek duyarlılığıdır.” diye konuştu.





Nazik ziyareti dolayısıyla Prof. Dr. Okumuş’a teşekkür eden dernek yetkilileri, çeşitli konulardaki sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdiler. Prof. Dr. Okumuş, taleplere, imkânlar ölçüsünde cevap vermeye ve destek olmaya çalışacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Okumuş’un Beyazay Derneği ziyaretinde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. Dr. Gülsüm Ateş Doğan da hazır bulundu.