Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş sırasıyla, Türkiye Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye temsilciliği Ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu ve Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı sayın İhsan Beşer’i ziyaret etti.









Ziyaret kapsamında üniversitede yürütülen faaliyetler ve projeler görüşüldü ve değerli başkanlarla görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan ziyaretlerin üniversitemiz adına verimli geçtiğini ileten Rektör, “Hız kesmeden ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bir taraftan yeni yapılan modern derslikler gibi üniversitemizin fiziksel yapısıyla ilgilenirken ve üniversitemizin koyduğu hedefler doğrultusunda ülkemizin değerli kuruluşları ile bağlantılar kurarken diğer taraftan öğrenci değişim programları gibi amaçlar için uluslararası bağlantılar kurmanın gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin sağlık hizmetleri sunumuna katkı sağlamak ve AFSÜ’yü daha da iyi bir statüye kavuşturmak için tüm yönetim olarak duraksız çalışmaktayız” sözlerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Okumuş, TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ile yaptığı görüşmede, üniversitedeki eczacılık eğitimi, yapılan laboratuvar ve derslikler ile eczacılığın sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile yapılan görüşmede ise üniversitemizdeki bilimsel çalışmalar ve TÜBİTAK’ın bilimsel çalışmalara verdiği destek görüşüldü. Prof. Dr. Hasan Mandal, kısa süre önce açılmış olmasına rağmen, sağlık temalı bir üniversite olarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin bilimsel gelişimi ve yapılan çalışmalardan büyük sevinç ve memnuniyet duyduğunu, TÜBİTAK olarak her türlü desteğe hazır olduklarını, bu nedenle de en kısa sürede üniversitemizi ziyaret edip yapılan çalışmaları yerinde görmek istediğini ve tüm akademisyenlere yönelik bir bilimsel konferans vereceğini belirtti.

WHO Türkiye temsilciliği Ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu da, Genel Müdürlük yaptığı dönemden yakinen tanıdığı ve çalışmalarından memnuniyet duyduğunu belirttiği sayın rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un ziyaretinden son derece memnun olduğunu belirtti. Rektörümüzün Dünya Sağlık Örgütü’ne sunduğu “Nöral Tüp Defektli doğumların önlenmesinde ekmek ve makarnaya B12 vitamini ve Folik asit eklenmesi” projesinden büyük heyecan duyduğunu belirten Dr. Ursu, bu projenin hayata geçirilmesi için hemen çalışmalara başlıyacaklarını ve UNICEF ve Dünya Gıda Örgütü ile birlikte WHO Türkiye temsilciliği olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Rektörün Afyonkarahisar ziyareti davetini memnuniyetle kabul eden WHO Türkiye temsilcisi Dr. Ursu, en kısa sürede Afyonkarahisar ilimizi ziyaret edeceğini ve bir konferans vereceğini söyledi.

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı sayın İhsan Beşer’i de ziyaret eden rektör, Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve dernekle işbirliklerinin daha da geliştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulundu.