Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı ve Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) İl temsilcisi Ömer ELÇİ, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Elçi, son yıllarda ve özelllikle pandeminni getirdiği zor koşullarda radyo şirketlerinin, radyo yayııncılarınnı radyoculuktan geçimini sağlayan büyük bir kitlenin zor günler yaşadığını belirtti. Elçi, bu zor dönemde Devlet'ten, RTÜK'ten ve telif hakkı ödedikleri meslek birliklerinden ödemelerde kolaylık ve destek beklebiklerini belirtti.

Ulusal ve yerel gazetelerin, en azından devletten resmi ilan desteği aldıklarını söyleyen Başkan Elçi radyolar ise bu imkândan mahrum olduğunu söyledi. Elçi "bir radyo kuruluşu 4 ayrı kuruma telif hakkı ödüyor. Aldığı reklamlardan RTÜK payı ödüyor, KDV’si Kurumlar vergisi, Stopajı var. Personel ücreti, cihazların bakım onarımı ve benzeri giderleri karşılaması günümüzde çok zor. Bir de bunlara pandemi koşulları eklendi. En kısa zamanda telif haklarının tek çatı altına toplanıp, radyoların gelirine göre yeniden düzenlenmesi lazım, radyoların resmi ilanlardan pay almaları sağlanmalıdır,ayrıda yerel yönetimlerinde radyolara ilan desteği vermesi, RTÜK paylarının düşürülmesi, elektrik ücret indirimi sağlanması gerekmektedir." önerisinde bulundu.

AFİMED Başkanı Ömer Elçi, "Bu vesileyle eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim aracı radyolarımızın ve değerli radyo yayıncısı dostlarımızın bu gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim. Devlet desteği olmadan 1993 yılından beri hayatlarını idame ettiren bütün radyocuların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devletten yeterli desteği görmesini dilerim” dedi.