Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bursa Kuş Pazarı gibi Afyonkarahisar'da da kuş alım satımının yapılabilmesi için girişim başlatan bir grup kanatlı hayvan sever genci makamında kabul etti.

Ülkemizde kuş alım-satımının yaygın olarak yapıldığı yerlerden biri olarak bilinen Bursa Kuş Pazarı'nı kendilerine örnek alan bir grup genç, benzer bir çalışmanın Afyonkarahisar'da da yapılması için kolları sıvadı. Henüz bir dernek ya da farklı bir oluşum içerisinde olmayan, sadece içlerindeki kanatlı hayvan sevgisiyle bir araya gelen Süleyman Pala, Mehmet Karabuğa, İhsan Yarımay ve Ayhan Uygur bu konuda yaptıkları çalışmaları paylaşmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

Kuş Pazarı, Her Pazar Harbiş Pazaryerinde

Bu hafta ilk kez geçen Pazar günü Harbiş Pazaryerinde, ilk kuş pazarını kurduklarını belirten gençler, kuş alıcı ve satıcılarının buluştuğu pazarın başlangıç olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Afyonkarahisar Belediyesi'nin de desteğiyle yine haftanın her Pazar günleri Harbiş Pazaryerinde kuş pazarının kurulacağını açıklayan gençler, tüm kuş severleri Afyonkarahisar Kuş Pazarı'na davet etti. Gençleri, girişimlerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise "Kahvehane köşeleri, oyun salonları ve diğer boş uğraşılarla zamanını boşa harcamak yerine, çalışan ve yeni fikirler üreten böyle gençlerimizi her zaman destekliyoruz. Güzel bir çalışma başlatmışlar. Afyonkarahisar'da da birçok kuş sever olduğunu biliyoruz. İnşallah Afyonkarahisar Kuş Pazarı, istenilen, hedeflenen noktaya ulaşır" dedi.