AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA Yaşlılar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

 

Milletvekili Ali ÖZKAYA mesajında,





"Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Dünya'daki yaşlı nüfusun giderek arttığını görerek, yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla, 1990 yılında, 01 Ekim tarihini “Dünya Yaşlılar Günü” olarak ilan etmiştir.

Yaşlılarımız, geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran milli kültürümüzü ve manevi değerlerimizi bizlere miras bırakarak yarınlara taşımamızı sağlayan yegâne değerlerimizdir.





Aziz Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı yüzyıllar öncesinden başarmıştır.

Hayatlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş bu büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları bu dönemlerinde de hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, onlara gereken sevgi, saygı ve ihtimamı göstermek toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. 





Pandemi nedeni ile zor bir süreç geçirdiğimiz bugünlerde başta aile büyükleri olmak üzere etrafımızdakiyaşlılarımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda daha hassas davranıp evlerinden çıkmalarına sebebiyet vermeyerek onları virüs salgınından olabildiğince korumak bizlere düşen önemli bir görevdir.

Özellikle bu zorlu dönemde ve genel olarak her zaman yaşlılarımızı sadece bir günde değil, her gün hatırlayıp, daima sevgi, saygı ve hürmet göstermeliyiz.





01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile bu değerlerimizi hatırlayarak toplumumuzun tüm kesimlerinde yaşlılarımızla birlikte, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” Dedi.