Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin harçlıklarını biriktirerek, ödev olarak yaptıkları oyuncaklar, hiç oyuncağı olmamış ilkokul öğrencilerine bayram sevinci yaşattı.
Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencilerinin Halkla İlişkiler dersi bünyesinde hazırladıkları el emeği oyuncaklar, Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtıldı. 152 öğrencinin Halkla İlişkiler dersinin final ödevi olarak kendi harçlıklarını biriktirerek hazırladıkları birbirinden farklı oyuncaklar, ilköğretim öğrencilerini memnun etti. PMYO yönetiminin aldığı karar ile Ali Çetinkaya İlköğretim Okulu’nda dağıtılması kararlaştırılan oyuncaklar, ilk olarak bir sınıfta sergilendi. Serginin ardından ise bütün oyuncaklar, birer kitap ile 1’inci sınıf öğrencilerine dağıtıldı.
Çocukların polise olan güven ve sevgisini artırmak amacıyla düzenlendiğini belirten PMYO Halkla İlişkiler dersi öğretmeni Nazire Uğur, bu fikrin PMYO Müdürü Hasan Şahin’e ait olduğunu, Şahin’in desteği ile çalışmanın bu noktaya geldiğini kaydetti. Çalışmanın Halkla İlişkiler dersinin final ödevi olduğunu dile getiren Nazire Uğur, “Bu işler, öğrencilerimin el emeği göz nuru oldu. Bu bizim için küçük bir adımdı ama böylesine büyümesi bizleri mutlu etti. İnşallah küçük kardeşlerimiz sevinir ve bizleri hatırlarlar. Polisi çok sevsinler istiyoruz. Eminim bu olay küçük çocukların hafızalarından uzun bir süre silinmeyecek. Amacımız polis halk ve ilişkilerini geliştirmekti. Halkla ilişkilerde de çocukları kazanmak, halkı kazanmanın önemli bir adımı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Hediyelerin dağıtımına ise, PMYO Müdürü Hasan Şahin’in eşi Sevilay Şahin, Halkla İlişkiler dersi öğretmeni 4. Sınıf Emniyet Müdürü Nazire Uğur, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Aydın Demirel, PMYO müdür yardımlarının eşleri ve PMYO öğrencileri katıldı.