Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illeri ortaklaşa kullanacakları ve Türkiye’de bir ilk olan Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan Zafer Bölgesel Havalimanı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunuldu. Zafer Bölgesel Havalimanının yanı sıra, anaokulu, İlköğretim Okulları, Öğrenci Pansiyonu,TOKİ tarafından yaptırılan Konut ve Sosyal Donatı, Kırmataş Üretim Tesisleri, Makine İkmal Tesisleri, Mesleki Eğitim ve Ticaret Merkezi, Yeni Kamyon Garajı ve İdari Bina, Yeraltı Soğuk Hava Depoları 1.Etap Hizmet Binaları, Siner ve Kırkıllı Mahalle Evi ve Sosyo Kültürel Tesisler, Kemer Hamamı, Emin Karaa Konağı ve Bektaşlar Konağı Restorasyon Uygulamaları,Kırsal Kalkınmayı destekleme projeleri, Yol Yapım İşleri ve Sulama İşleri’ne ait projeler Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunuldu. Oplu olarak yapılan hizmete açılı proğramına, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Ankara illerinin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, protokol üyeleri, işadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birçok vatandaş katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan sonra konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Havayolunu halkın yolu yaptık ve buraya rekabeti de getirdik. Karayolunda güveni esas aldık, bunun altyapısını başardık. Duble yollarla, o tünellerle o ölüm yollarını hamdolsun çok daha farklı bir hale getirdiklerini ifade etti.
Havalimanının Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine ortalama yarım saat mesafede olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, alana her boyutta uçağın inebileceğini söyledi. Yap-işlet-devret anlayışıyla yapılan bu havalimanının inşaatının 36 ayda tamamlanması gerekirken, 18 ay gibi kısa bir zamanda bitirilerek hizmete sunulduğunu ifade etti.
Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Zafer Bölgesel Havalimanının gerek yapılışında, gerek kamulaştırma ve takas döneminde işimizi kolaylaştıran vatandaşlara da teşekkür eden Başbakan Erdoğan; “Bazı yerlerde okul, hastane veya yol yaparken işlerimiz çok zorlaştırılıyor. Ama Kütahya öyle yapmadı. Önümüzü açtınız, bizde sizin önünüzü açtık. Yine açılışını yaptığımız tüm tesislerin, tüm eserlerin, tüm hizmetlerin bu bölge için, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Zafer Havalimanı birçok bakımdan ilkleri barındırıyor. Kütahya ili sınırları içinde yer alan Zafer Havalimanı sadece Kütahya’ya hizmet vermiyor. Kütahya ile birlikte Afyonkarahisar ve Uşak illerine de müşterek hizmet verecektir. Yani bölgesel bir havalimanı olacak” dedi.
Artık Belçika’daki hemşehrilerimiz direkt oradan uçup buraya inebilecek, diyen Başbakan Erdoğan, hem THY hem de özel uçak şirketlerinin genel müdürlerine de bu havalimanına uçuşlarda aktarma yapılmaması yolunda talimat verdiğini belirtti. 2003 yılında toplam 34 milyon olan havayolu yolcu trafiğinin bu yılsonu itibarıyla 131 milyona ulaşmasının beklendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Fakirleşen bir ülkede bu olabilir mi” diye sordu.
Eskiden siyasetçi olarak İstanbul’dan Kütahya ve Afyonkarahisar’a gelmek için virajlı yollardan geçmek zorunda kaldıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Şimdi artık biz dağları deldik mi, dağları deldik. Tünelleri açtık mı, açtık. Adeta otobanlar gibi duble yolları yaptık mı, yaptık. ‘Bunlar yetmedi bir de buraya havalimanı yapalım’ dedik. Biz bu milletin efendisi değil, bu milletin hizmetkarıyız. Bu can bu tende oldukça biz size hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün derdimiz Türkiye’mizi dünyada ilk 10 içerisine nasıl sokacağız buna çalışıyoruz. Zafer Havalimanı’yla bölgenin güçleneceğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Bu gücün yanında bu bölgenin neye ihtiyacı varsa bunların hepsi buralara yapılıyor ve yapılacak diyen Başbakan Erdoğan; “Emeği geçen yüklenici firma, mimar, mühendis, işçi bütün kardeşlerime huzurlarınızda tebriklerimi iletiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.