Afyon’un deneyimli gazetecilerinden Ömer Mazi Koronavirüs nedeniyle “evdekal” sürecinde ilk kitabı 14 Şubat’ı Haziran ayında çıkartmıştı. Mazi’nin 2. Kitabı olan 153. Sokak yayınlanarak ülke genelinde satışa çıktı.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Ömer Mazi’nin ikinci kitabı 153. Sokak çıkardı



Afyon’un deneyimli gazetecilerinden Ömer Mazi Koronavirüs nedeniyle “evdekal” sürecinde ilk kitabı 14 Şubat’ı Haziran ayında çıkartmıştı. Mazi’nin 2. Kitabı olan 153. Sokak yayınlanarak ülke genelinde satışa çıktı.



Gazeteci Ömer Mazi ilk kitabı 14 Şubat’ın ardından yazmaya başladığı 153. Sokak adlı 2. Kitabı da yayınlandı. Mazi yeni kitabı 153. Sokak hakkında şunları söyledi, “İlk kitabımız yayınlandıktan sonra yazmaya başladığımız 153. Sokak, 12 Eylül 1980 darbe gecesi ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. O gece neler oldu, aynı sokakta yaşayan insanlar neler yaşadılar, işlemediği bir suçu üzerine yıkmaya çalışılan bir gence nasıl işkence yapıldı? O yıllara bir yolculuk olacak” dedi.

153. Sokak’ta her şeye rağmen unutmaya yüz tutmuş sıcacık sokak hikayesi bulacaksınız diyen Ömer Mazi, “Bu gün aynı apartmanda yaşadığımız komşularımızı bile tanımadığımız bir dönem yaşıyoruz. Oysa 1980’li yıllarda herkes biri birini tanır, birbirinin derdi ile dertlenir, sevinciyle coşardı. Yardımlaşma ve paylaşma ilk sırada gelirdi. 153. Sokak’ta işte böyle sıcacık insanın zamanda yolculuğa çıkartacak bir sokak hikayesi var.”





Henüz gece aydınlatmalı stadyumlar yokken 153. Sokak çocukları sokak lambası altında gece yarısına kadar maç yaparlardı diyen Ömer Mazi, “Kadınların yufka ekmek pişirirken yaptıkları sokak sohbetleri, kızların dayanışması 12 Eylül 1980 darbesinin kara bulutlarını nasıl dağıttıklarını anlatıyor. Bu kitapta yer alan olayların % 90’ı gerçek olaylar ve gerçek kişilerden oluşuyor” diye konuştu.



Gazeteci Ömer Mazi, “Her ne kadar 153. Sokak, 12 Eylül 1980 darbe dönemini anlatsa da elbette içinde tutkulu ve imkansız gibi duran, büyük bir özlemle beklenen bir aşk hikayesi var. Mesut ile Havva’nın imkansız aşklarını okurken üzülmemeniz imkansız. 17 yaşındaki Havva’nın hikayesi, mücadelesi, aşkı, kalbinin büyüklüğü hepinizi saracak. Küçücük bir kızın koca sokağı nasıl bir araya getirdiğine tanık olacaksınız” dedi.



Ömer Mazi



1970 yılında dünyaya geldi. 1987 ile 1993 yılları arası turizme sektöründe çalıştı. 1994 yılında çocukluk hayali olan gazeteciliğe başladı. 1996 ile 2009 yılları arası Sabah Gazetesi Antalya ofisinde muhabir ve köşe yazarı olarak çalış. Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde haber ve yazıları yayınlandı. Çeşitli üniversite ve platformlarda konuşmacı olarak yer aldı. Birçok internet sitesi ve gazetede köşe yazıları yayınlandı. 1988 yılında Antalya’da yılın gazetecisi ödülü aldı. 1999’da yılın en iyi fotoğraf ödülü aldı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi. Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği kurucusu ve dernek başkanı. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Mazi yazılarına hala devam ediyor.



Kitapları

14 Şubat- Haziran 2020

153. Sokak – Ekim 2020

Kaybedenler Kulübü - Çok yakında

Gerçek Sırlar – çok yakında