Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer Elçi, İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi bombalamasını lanetledi.

Elçi "Savaşında bir ahlakı, bir kuralı vardır. İçerisinde kadınların, çocukların, hastaların, sağlık görevlilerin, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail devleti ve ordusunun en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir." dedi.

AFİMED Başkanı Ömer Elçi, açıklamasında "Bugün Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.  Sivilleri, masum insanları doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır, bu kahpe saldırıları Batı dünyasının, ABD'nin, Birleşmiş Milletler'in hatta İslam ve Arap ülkelerinin etkisiz ve cılız tepki vermeleri de çok acıdır, üzücüdür." dedi.

Elçi, İsrail'in bu alçak saldırılarına derhal son vermesi gerektiğini, bölgede acilen barışın tesis edilmesi gerektiğini belirtti.