AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar Kamu Hastaneli Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin açıldığı ilk gün 480 hastaya hizmet verdiğini söyledi.
Erenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun çalışmaları neticesinde eski Devlet Hastanesi’nin C blokuna taşınan Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin hastalara hizmet vermeye başladığını kaydetti.
Afyonkarahisar’a ilk geldiklerinde yaptıkları incelemelerde acil çözülmesi gereken 2 sorun tespit ettiklerini ifade eden Erenoğlu, şöyle konuştu:
”Bunlardan birincisi Ağız Diş Sağlığı Merkezi, ikincisi de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Çocuk Bölümü’ydü. Biz bunun üzerine acil eylem planı yaptık. 2 sorunu hızlı bir şekilde halletmemiz gerektiğini düşündük ve diş sağlığı merkezini taşımaya karar verdik. 9 yıldır yaşanan sıkıntıdan kurtulduk. Bu sorunu çözeceğimize inandık, karar verdik ve 45 gün gibi kısa bir süre içinde taşındık. Bugün yeni merkeze gelen hastalar dua ediyorlar. Açılışımızın ilk gününde 480 hastaya hizmet verdi. İnsanların onurlu bir diş sağlığı hizmeti alması bizi mutlu ediyor. Daha büyük işleri hep beraber yapabileceğimize inanıyoruz. İlk etapta 24 ünite açtık. Bu sayıyı 35 üniteye çıkaracağız. Amacımız gelen hastaları geri döndürmemek. Herkes Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne gelen herkes hizmet alacak.”