Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunanları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği 'Türkiye'nin Gücü Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Biz muhacirlik ve ensar bilen kültürün mensubuyuz" diyen Erdoğan, "Suriye'den gelen kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 'Türkiye'nin Gücü Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tartışmalara neden olan Suriye'den gelen mültecilerle ilgili açıklama yaptı.

Biz muhacirlik ve ensar bilen kültürün mensubuyuz" diyen Erdoğan, muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, "Suriye'den gelen kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Ülkemize hicret eden ama Suriye ama Afganistan ama Irak, İran, fark etmiyor. Biz, muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Bizim kapımız açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin kucağına atmayacağız. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız."