Tüm Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 9. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Derneği binasında yapılan 9.Olağan Genel Kurul toplantısına üyeler katılırken, seçime tek liste ile katılan mevcut başkan Haşmet Örenkaya yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. 9. Olağan Genel Kurul’da bir konuşma yapan Örenkaya, sayıları 53 bini bulunan muhtarların aylık olarak aldıkları 380 TL ile açlık sınırının altında geçim mücadelesi verdiklerini söyledi.
Çalışmalarını mesai saati anlayışından uzak, özveri ile yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Örenkaya, muhtar arkadaşlarının birçoğunun sadece muhtar maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyledi. Muhtarlık hizmetlerinin verildiği binaların kira, elektrik, su, telefon ve internet gibi zaruri giderlerinin çoğunun bazen kendileri tarafından karşılandığını anlatan Örenkaya, bunun çok ciddi yük getirdiğini ifade etti.
Muhtar maaşlarının asgari ücret seviyesinde tutulmasını talep eden Örenkaya, ihtiyar heyeti üyelerine de asgari ücretin belli bir oranında ödeme yapılmasını istedi.