İlimizde Faaliyet gösteren işçi sendikaları arasında en uzun başkanlık görevini yapma rekorunu sahip olan Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu sendikacılık faaliyetlerine son veriyor

Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar şubesinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Uslu kırk yılı aşan sendikacılık geçmişi son vererek başkanlığı bırakacağını açıkladı.

İki liste yarışa giriyor

Demiryol-İş olarak eylül ayında yapılacak olan olağan üstü kongrede görevinin son bulacağını ifade eden Başkan Uslu Sendika genel sekreterlerinin iki liste halinde kongrede başkanlık koltuğu için yarışacaklarını söyledi.

Demiryolu İş’ den Zor Müsaade Aldık

Tüm delegelerden veda için izin aldığını ifade eden Başkan Uslu: “Ben bu vedayı, görevden ayrılma sürecini şöyle açıklayayım: İşçimizden, delegelerimizden, bütün teşkilatımızdan, demiryolu işten müsaade aldık. Yaşım 65 oldu ve artık emekli olma zamanı geldi diye düşünüyorum. Hatta bu işi daha fazla yaptığımı düşünüyorum, aslında beş ya da sekiz yıl önce bırakılmasının daha uygun olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Sendikacılık Zor Bir Meslek

Sendikacılığın zor bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Uslu: “Sendikacılık inanın zor bir meslek, zor bir görev. Bu zor göreve mutlaka işverenin, bürokratın, siyasetçinin destek olması gerekiyor. Ben zaman zaman bunlar karşılık bulmadığı zaman da, görevim gereği siyasetçilerle de, hangi iktidar olursa olsun iletişim kurdum. Sorunları siyasete ve bürokrata taşıma gibi görevleri de layıkıyla yaptık ve o noktada da çok başarılı olduğumu düşünüyorum.” dedi.

Kongre 8 Eylül’de

Kongre tarihi hakkında da bilgiler veren Başkan Uslu: “Nasip olursa bundan sonraki süreçte Demiryolu İş’in 8 Eylül’ de olağanüstü kongresi var. Bu kongrede görevimizi arkadaşlarımıza devredeceğiz. Yapılması Gereken Faaliyetleri Dürüstçe Yapma İmkânı Bulduk. Yapmış olduğumuz hizmetlerden hiç eleştiri almadık. Mümkün olduğu kadar Allah’tan korkan, kuldan utanan anlayışını hep ön planda tuttuk. Bu duygularla bu görevin başında bulunduk. Yüzümüzün akıyla bu görevi teslim etme imkânını bulduk. Bu sebeple çok mutluyum” dedi. Başkan Uslu: “Yapmış olduğumuz hizmetlerden hiç eleştiri almadık. Mümkün olduğu kadar Allah’tan korkan, kuldan utanan anlayışını hep ön planda tuttuk. Bu duygularla bu görevin başında bulunduk. Yüzümüzün akıyla bu görevi teslim etme imkânını bulduk. Bu sebeple çok mutluyum dedi. “ şeklinde konuştu.



TÜRKELİ GAZETESİ