Uysal “Demokrat Parti’nin varlığını ispat ettik”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yatağan ilçe kongresine katılmak üzere gittiği Muğla’da yaptığı konuşmada, “Bugün buradaki coşkuyla yek vücut olmuş Demokrat Parti’nin varlığını ispat ettik” dedi.
99 delegenin, ilçe başkanı, ilçe yönetimi, il delegeleri ve ilçe disiplin kurulu üyelerini seçtiği Yatağan İlçe Kongresi’nde konuşan Uysal, Muğla ve ilçelerinde kıratın ne anlama geldiğini iyi bildiklerini, Muğla’nın bu nedenle ayrı bir önemi olduğunu söyledi.
Yatağan kongresindeki coşkudan etkilendiğini belirten Uysal, “Bugün buradaki coşkuyla yek vücut olmuş Demokrat Parti’nin varlığını ispat ettik. Milletin dertleri var, elbette bizim üreteceğimiz çareler var. Milletin öncelikleri ile siyaset yapan, bütün yön levhaları milleti gösteren büyük bir siyasi partiyiz” dedi.
Türkiye’nin sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürdüğünü, bu varlığını ilelebet devam ettirebilmesi için de var gücüyle çalıştıklarını ifade eden Uysal, “Ümidimiz ve duamız odur ki bu coğrafyada ilelebet bu millet, bu devlet var olsun. Bu coğrafyadaki varlığımızı birileri sindiremedi ama hafızalarımızda bile halen milletimizin heyecanı var. Bunu iyi bilmemiz gerekir. Demokrat Parti, bu milletin birliğinin, mücadelesinin adı olmuş bir siyasi heyet” diye konuştu.
Gültekin Uysal, amaçlarının Türkiye’de kurulu güce artı değerler katarak meselelerin özüne inen Demokrat Parti’yi ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti.
Uysal, Muğla programı kapsamında parti yönetimiyle Muğla Sanayi ve Ticaret Odası ile Muğla Ziraat Odası’nı da ziyaret etti.