Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı Şubat ayında ilçe kongrelerini tamamlayarak büyük kurultaya hazırlanıyor.
Yapılmaya devam edilen ilçe seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, kongreleri Ocak ve Şubat ayı olmak üzere iki ay içerisinde tamamlamayı planladıklarını kaydetti. Ertürk, “Halkımızı AK Parti hükümetinden kurtarmak için, topluma bir umut ışığı olmak için 7 Ocak’ta başlayan ve 26 Şubat’ta tamamlanacak olan ilçe kongreleri ile yepyeni kadrolarla büyük kurultaya hazırlanıyoruz” dedi. Önümüzde yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu vurgulayan Ertürk, “Seçimlere daha iyi hazırlanmak ve halkımıza umut olmak için yeni politikalar geliştirerek halkımıza umut ışığı olmak istiyoruz” diye konuştu.
3 İLÇENİN BAŞKANI YENİLENDİ
Yapılan kongreleri değerlendiren Ahmet Zeki Ertürk, 7 Ocak’ta Dazkırı-Başmakçı, 8 Ocak’ta Hocalar-Kızılören, 14 Ocak’ta İhsaniye, 15 Ocak’ta Çobanlar, 21 Ocak’ta Sinanpaşa, 22 Ocak’ta Sandıklı, 28 Ocak’ta İscehisar ve 29 Ocak’ta Bayat ilçelerinin kongrelerini yaptıklarını bildirdi. Yapılan kongrelerde birlik beraberliği sağlamak adına seçimlere tek liste halinde girmeye gayret ettiklerini söyleyen Ertürk, “10 ilçeden 7’si mevcut ilçe başkanıyla yoluna devam ederken, 3 ilçenin başkanları görev değişikliğine gitti” dedi. Başmakçı, Hocalar ve Çobanlar ilçelerinde yeni başkanların seçildiğine dikkat çeken Ertürk, “Demokrasinin bir gereği olarak bazı ilçelerde 2 ya da 3 aday yarışabiliyor” diye konuştu.
“YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ARTIRILDI”
Şubat ayı içerisinde yapılacak olan ilçe kongrelerini de açıklayan Ertürk, 4 Şubat’ta Evciler ilçesinin kongresi yapılacak. 5 Şubat’ta Dinar’da yapmayı planladığımız kongreyi bazı sıkıntılardan dolayı daha sonraki tarihlere öteledik. Yine 11 Şubat’ta Bolvadin, 12 Şubat’ta Emirdağ, 18 Şubat’ta Çay, 19 Şubat’ta Şuhut, 25 Şubat’ta Sultandağı ve son olarak, 26 Şubat’ta Merkez İlçe seçimlerini gerçekleştirerek, ilçe kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. İl kongresinin ise tarihi henüz net değil, onu da bahar aylarında yapabiliriz” dedi. Yönetim kurulu üyeliklerinde yeni bir uygulamaya gidildiğini kaydeden Ertürk, Nüfusu 50 bine kadar olan ilçelerde yönetim kurulu üyelikleri 4’er kişi artırıldı. Daha önce 10+1 olan yönetim kurulu, 14+1 olarak değişiyor” diye konuştu.
“VATANDAŞLAR EKONOMİK SIKINTIDA”
Yapılan 10 ilçe kongresinin coşkulu bir havada gerçekleştiğini dile getiren MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, “Hava şartlarının kötü gitmesine rağmen kongrelere katılım yoğun oldu” dedi. Yapılan kongrelerde vatandaşın ekonomik yönden ziyadesiyle etkilendiğinin dile getirildiğini bildiren Ertürk, “Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları gittiğimiz ilçelerde bize lanse ediyorlar. Eğer hükümet ekonomik yönden, sıkı tedbirler almazsa sosyal sıkıntılar büyüyerek, sosyal patlama olabilir” diye konuştu. AK Parti hükümeti komşularla 0 sorun politikası ile yola çıktı. Ama aradan geçen süreçte herkes gördü. Suriye’de olan gelişmeler endişe verici boyutlarda. Fransa Parlamentosunun aldığı karar tarihe kara bir leke olarak düşecek. Düşünce özgürlüğüne gem vuran bir anlayışı kabul etmek imkânsız” şeklinde konuştu. (Gazete 3)