MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yunanistan gezisi sırasında Selanik’te protestoya uğramasını, “Genelde bütün Türklerin, Türkiye’de yaşamasında ciddi bir rahatsızlık duyduklarını düşünürseniz, kendi sınırları içerisinde buna tepki göstermesi gayet kaçınılmazdır” şeklinde yorumladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem Afyonkarahisar’da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen konferans ve ödül törenine katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yunanistan gezisi sırasında Selanik’te uğradığı protestoyu değerlendiren Erdem, “Soruya karşılık soru olarak size cevap vereyim. Edilmeseydi ne olurdu? Niye Sayın Devlet Bahçeli’ye Yunanistan’da Selanik’te tepki gösteriliyor? O zaman şöyle bir benzerlik de olabilir mi, Türkiye’de de Sayın Devlet Bahçeli’ye çok ciddi manada tepki gösteren kesimler var. O zaman Yunanistan’da tepki gösterenlerle Türkiye’de Sayın Genel Başkanımıza tepki gösterenler arasında ortak bir düşünce veya duygu yakınlığı olabilir mi?” diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, örfüne, adetine, geleneklerine, tarihi ve kültürel değerlerine bağlı ve onların devamını, bekasını arzulayan bir siyasi liderin temsilcisi olduğunu söyleyen Erdem, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Genel Başkanımızın Yunanistan seyahati ister istemez Yunanistan’daki Türk azınlığa bir motivasyon imkanı sağlamış, onlara bulundukları coğrafyada tarihi ve kültürel değerlerini yaşatması adına ciddi heyecan ve duygu telkininde bulunmuştur. Dolayısıyla Yunanistan’daki birtakım aşırıların değil, aslını sorarsanız bütün Yunanların Genel Başkanımıza bir tepki, tavır içerisinde olduğunu düşünmek daha doğru olur. Zira, Sayın Genel Başkanımız uluslararası ülkelerde başka ülkelerin içişlerine karışılmasının doğru olmadığını bilmekle birlikte, Sayın Genel Başkanımız o bölgelerin de geçmişten bugüne, Türk kültür değerlerinin fiilen yaşandığı ve asırlarca bu duygu ile birlikte oralarda insanların hayatlarını devam ettirdiğini biliyor ve o duygularla orayı ziyaret etme ihtiyacı hissediyordu ve bunu da gerçekleştirdi.” “TEPKİ GÖSTERMELERİ GAYET KAÇINILMAZ”
“Şimdi Yunanistan’a bırakın, Sayın Genel Başkanımızın oradaki bulunmasına tahammülsüzlüğünü, genelde bütün Türklerin, Türkiye’de yaşamasında ciddi bir rahatsızlık duyduklarını düşünürseniz kendi sınırları içerisinde buna tepki göstermesi gayet kaçınılmazdır” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, asıl burada üzücü olan tarafın, Türkiye’de, Yunanistan’da gösterilen bu tepkinin yadırganması olduğunu söyledi.
Yunanistan’ın tarihi misyonunu, gelecek ile ilgili tasavvurlarını ve Türkiye Cumhuriyeti devletindeki ideallerini unutmuş bir devlet olmadığını belirten Erdem, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ekonomik ve siyasi zorluklarla iç içe yaşasa bile İzmir, İstanbul ve Trabzon onlar için hala kurtarılmayı bekleyen zavallı esirler konumundadır. Ve buraların şu veya bu şekilde zayıf iradeli iktidarlar tarafından Yunanlılara peşkeş çekilmesini bekleyecekleri günü sabırsızlıkla beklemektedirler. Ama unutulmaması gereken bir husus, Sayın Genel Başkanımızın oradaki azınlıklara bir heyecan ve beka duygusu aşılarken, buradaki siyasi iktidarın aynı hesabı yapan Yunanlılara bir şekilde burada Sümela Manastırı’nı açmak ve ibadet imkanı sağlamak sureti ile yaptığı peşkeşi unutmamaları lazım gelir. Hele hele bunu yaparken de ecdadımız Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’da Pontus Rum İmparatorluğu’nu yok ettiği bir günün Sümela Manastırı’nın ibadete açılış günü olarak kullanmasına bu iktidarın müsaadesi herhalde Yunanlıları fazlası ile sevindirmiş, hatta şımartmış olmalı ki Türkiye devletinin devleti ebedi müddet felsefesi içerisinde sonsuza kadar bekasını isteyen Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Yunanistan ziyaretinden rahatsızlık duymuş olabilirler diye düşünebiliriz.” SURİYE İLE YAŞANAN KRİZ
Suriye ile yaşanan krize de değinen Erdem, Suriye bir siyasi krizin sıfır sorundan pür sorun noktasına geldiği bir noktaya ulaştığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal bağımsızlığına ve bütünlüğüne gölge düşürebilecek onu kendi içerisinde rahatsız edebilecek bir tavır ortaya koyması ve bu konuda bir güç denemeye kalkması, bu devlet geleneğimize ve ulusal bütünlüğümüze bir saygısızlık olarak görülür. Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihi misyonu ve gelecek adına insanlara vereceği mesajla alakalı olarak bu tür olayları her zaman üstesinden gelebilecek şekilde değerlendirir ve gereğini yapar” diye konuştu. AFYONKARAHİSAR’DAKİ TOPLANTIYI DEĞERLENDİRDİ
Afyonkarahisar’da yapılan toplantıyı da değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, “Bizim buradaki konferansımız, MHP’nin bir şekilde il ve ilçelerde yapmış olduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerin devamı niteliğinde. Biz Ankara’da gönül elçileri programı adı altında 47 ilimizi kapsayan eğitim gönüllüleri oluşturduk, inşallah yaz sezonu bittikten sonra da kalan illerimizle ilgili eğitim programını tamamlayacağız, programımıza katılamayan teşkilat yöneticilerimizle ikili ilişkileri geliştirmek onları da bundan sonraki dönemlerde siyasi faaliyetlerde daha aktif rol alabilmeleri adına bir motivasyon mahiyeti taşımaktadır. Tabii ki buralara gelen Afyonlu davetlilerimizi Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal kültürel ve siyasi şartların MHP gözünden nasıl gördüklerini ve MHP’nin bunlarla ilgili düşüncelerinin ne olduğunu en etkili ve yetkili ağızdan onlara aktarma şeklinde bir faaliyet olacaktır.”
Afyonkarahisar’daki konferans ve ödül törenine, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.