Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi, her geçen gün daha çok tanınıyor. Ziyaretçi sayısı her yıl artan Mevlevihane Müzesi, özellikle turistlerin ilgisini çekiyor Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi’nin ünü, her geçen gün yayılıyor. 2008’in sonundan bu yana Müze olarak hizmet veren Mevlevihane, 2009 yılında 100 bin, 2010 yılında ise 200 bin ziyaretçiyi ağırladı. 2011 yılında ise 200 bin rakamının üzerine çıkıldı.
Mevlevihane’nin ziyaretçi potansiyeli ile ilgi bilgi veren Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi Sorumlusu Hasan Özpunar, “İlk yıllara kıyasla bilinirliği daha fazla. Yurdun dört bir tarafından ziyaretçilerini ağırlıyor. Havanın iyi olduğu günlerde 500, yaz aylarında ise özellikle haftasonu 1000 ziyaretçinin Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret ettiği gözlemleniyor” dedi.
Afyon dışından
rağbet daha fazla
Şehir dışından gelen kişilerin, Mevlevihane Müzesi’ni daha çok ziyaret ettiğini belirten Özpunar, “Termal turlarda ilimize gelenler buraya uğruyorlar. Aynı şeyi otellerden de beklemek gerek. Gelen müşteriler buraya yönlendirilebilir. Buraya gelenlerin yüzde 80’i il dışından geliyor. Okul ve yurtlardan gelenler misafirimiz oluyor. Pazartesi günü dışında her gün açık. Tahmini ve-rilere göre 200 bin ziyaretçiyi fazlasıyla aştık” diye konuştu.
Yaz ayları ve Ramazan’da
yoğunluk artıyor
Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi’nin özellikle Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradığını hatırlatan Özpunar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle Ramazan ayında ziyaretçi sayısı çok fazla. Turistler genelde ‘Şehirde ne var, ne yok derken yönlendirme tabelaları sayesinde burayı buluyorlar. Her mi-safiri gelen hemşehrimiz, misafirlerini buraya getiriyorlar. Burada farklı etkinliklere de imza atıyoruz. Örneğin geçen sene Sıdıka Ural burada bir minyatür sergisi açtı. Bu yıl da Ayhan Toklu, Afyonkarahisar’daki son zanaatkârları konu olarak seçtiği fotoğraf sergisini burada açacak. Etkinliklerimizin en önemlisi ise 40 Hatimli Aşure. 2011’de bu etkinlik kapsamında 1 günde 55 bin kap aşure dağıtıldı.” Yolu Afyon’a düşen herkes ziyaret etti Sultan Divâni Mevlevihane Müzesi’nin 2011 yılı içinde pek çok üst düzey mi-safirinin olduğunu belirten Hasan Özpunar, “Afyonkarahisar’a yolu düşen hemen hemen herkes, mutlaka Mevlevihane Müzesi’ni de ziyaret etti. Ziyaretçilerimiz arasında siyasetçiler, işadamları, din adamları da bulunuyordu” dedi. (Kocatepe Gazetesi)