Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gastronomi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gastronomi alanında yapılan çalışmalar ışığında büyükelçilere gönderilen lezzet paketleri hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Zeybek,  “Gastronomi Bölümümüzle birlikte Afyon’un yöresel lezzetlerinden oluşan paketleri 130 ülkenin büyükelçilerine gönderdik. Büyükelçilerden çok ciddi geri dönüşler aldık. Teşekkür mektupları gönderdiler. İlimizi özellikle ziyaret etmek istediklerini ve ilimizde ticaret yapma istekleri var. İlk Büyükelçi ziyareti Bangladeş’ten geçtiğimiz hafta oldu. Bangladeş 181 milyon nüfusa sahip bir ülke. İlimizin önde olan ürünlerinden bahsettik. Kendileri TSO ve işadamlarımızla görüştüler. Mermerden ve yumurtadan ciddi talepleri olabileceğini ifade ettiler. İnşallah TSO’da yapılan görüşmelerin bir hayra vesile olacağını düşünüyorum. 12 Mart 2021 Cuma günü Meksika Büyükelçisi ilimize gelecek.” dedi.

Başkan Zeybek, 13 Mart 2021 Cumartesi günü Afyonkarahisar İl Jandarma eski Komutanı Albay Hamza Çömez’in askeri ateşe olarak atandığı Tacikistan heyetinin Afyonkarahisar’a geleceğini ifade etti.
 

“Tanıtım atağımız sürüyor”

Eylül ayında 5 gün süreyle Dünya Motokros Şampiyonasının yapılacağını kaydeden Başkan Zeybek açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu sene şampiyonayı inşallah festival şeklinde 5 gün süre ile yapacağız. Afyon’un tanıtımı için Türkiye Motor Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı da bize ciddi destek veriyor. Geçtiğimiz hafta sonu 60 ilden Motor Sporları Dernek Başkanlarını ağırladık. Jura Otel’de bir seminer düzenlediler. Önceki gün yaklaşık 40 ilden Off Roadçılar İl Kültür Sosyal İşler Müdürümüz İhsan Akar’ın öncülüğünde Kocatepe’ye çıktılar. Dün Emre Gölü, Ayazini ve çevresinde bir tur yaptılar. Birkaç kişi Afyon’dan geçtiklerini ancak bu tür güzelliklerini ilk defa gördüklerini ifade ettiler. Yukarı mahallelerimizde konakların olduğu yerleri de gezmişler. Hayran kaldıklarını ifade ettiler. Tarihi mekânlarda biraraya gelerek Afyon’da bir gösteri yapacaklar. 27 Şubat 2021 Cumartesi günü Kenan Sofuoğlu ilimize geldi. Dünya Motor Sporları Şampiyonunu getirelim bir rampa kurarak uçuş şeklinde bir görüntü alıp Afyon tanıtımına katkıda bulunalım dediler. İnşallah bizde Afyokarahisar Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret sarf ediyoruz. Tanıtım atağımızla birlikte ilimize ticaret için gelenlerle bir nebze katkımız olur düşüncesindeyim.” dedi. Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Belediyemiz sınırları içerisindeki muhtelif mahallelerdeki bilgi evleri ile sportif faaliyetlerin, turnuvaların ve görevlerin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.