ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN YATIRIM ATAĞIMIZ SÜRÜYOR

           Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında kadim şehrimiz Afyonkarahisar her geçen gün gelişmeye değişmeye ve büyümeye devam ediyor.

Her ay farklı yatırım programlarının hayata geçirildiği şehrimizde, Başkanımız Mehmet Zeybek hem seçim vaatlerini hem de projelerini bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bu kapsamda geride bıraktığımız süreçte pek çok proje hayata geçirildi, vizyonel yatırımlar yapıldı. 

YEŞİL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIŞMALARI

          Hem geçmişimize hem de geleceğimize sahip çıkan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ataköy Mahallemizde 52 Bin metrekare büyüklüğüne sahip Şehitler Parkı’nın açılışını yaptı. Patlamada şehit düşen 25 askerimiz anısına yapılan parkımız şehit ailelerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile hizmete sunuldu. Kültürel ve sosyal yatırımlarına ara vermeyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek önderliğinde ekiplerimiz muhtelif yerlerde de cep park ve yeşil alan çalışmalarını sürdürüyor.

GASTROMİ ŞEHRİ AFYON

Türkiye’nin 3 Gastronomi şehrinden biri olan şehrimiz bu alanda da iddiasını sürdürüyor; lezzetlerini hem gelecek nesillere miras bırakıyor hem de şehrimizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Unesco tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen Afyonkarahisar’ımızda şehrimizin yöresel lezzetlerinin ikram edildiği ‘Gastronomi Konağı’nın Açılışı Yapıldı. Burmalı Mahallesinde tarih ve lezzeti bir arada sunan konağımız GastroAfyon’un gelişimini de katkıda bulunacak.

ALT VE ÜST YAPI – YOL ÇALIŞMALARI

Şehrimizin ulaşım ağını güçlendiren çalışmaların yanı sıra geçit çalışmaları ile de birlikte trafikte can ve mal güvenliği sağlarken yolların kesiştiği şehir Afyonkarahisar’ımızda rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı da sunuyoruz. Bu kapsamda Karayolları Kavşağı’na alt geçit kazandırıyoruz. Kısa sürede halkımızın kullanımına sunacağımız alt geçit ile birlikte ulaşım imkânlarımızı daha da genişleteceğiz. Öte yandan Devlet Hastanesi Kavşağı’nda bulunan asansörlü üst geçidimiz de hizmete açıldı. 2.’si yapılan asansörlü üst geçitlerimizi ihtiyaç duyulan noktalarda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Yol medeniyettir düsturu ile hareket eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile sıcak asfalt çalışmaları da hızla devam ediyor. Son olarak Paşa Camii Önünde Yol Genişletme ve Kavşak düzenleme çalışmaları yapıldı. Sıcak asfalt ile buluşan yol çalışmasında sona gelindi. Erenler Mahalle’mizin ihtiyaç duyulan büyük bir kısmında ise sıcak asfalt çalışması yapıldı. Aynı zamanda Karşıyaka Mahallesi Filli Kavşağı bağlantı yolu olmak üzere Sadıkbey Mahallesini oteller bölgesine bağlayan yol, AFSÜ önü yolu, Mecidiye Milli Birlik Caddesi ve Uydukent Bölgesi’nde de yoollar sıcak asfalt ile buluşturuldu. Dervişpaşa Mahallesi’nde ise asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar ile birlikte vatandaşlarımız daha konforlu ve güvenilir seyahat imkânı bulacak. Asfalt serim işlemlerinin yanı sıra kaldırım ve parke taşı döşeme işlemleri de sürüyor. Marulcu Mahallesi, Ertuğrul Gazi ve 2. Dumlupınar Caddesi’nde parkeler ve kaldırımlar baştan sona yenilendi. Üst yapı çalışmaları ile birlikte eş zamanda yürütülen alt yapı çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Fatih Mahallesi Kümeevler Bölgesinde kanalizasyon yapımı çalışmalarına başlandı. Çalışma ardından kazı bölgesinin asfalt ve kaldırım çalışmaları da hemen yenilenerek hizmete sunulacak.

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALIŞMALARI

Sosyal ve kültürel faaliyetlerini de sürdüren Belediyemiz, Başkanımız Mehmet Zeybek önderliğinde şehrimizi uluslararası organizasyonlar ile adından söz ettiriyor. Bu kapsamda sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz şehre yeni bir tesis daha kazandırıyor. Anıtpark’a yapılan Anıt Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapımında sona gelindi. Kısa zamanda halkımızın hizmetine sunulacak. Öte yandan Zafer Meydanı’nın yanında bulunan 2.Vakıf İşhanı’nın yıkımı tamamlandı. Atıl durumda bulunan araziye halkımızın aktif bir şekilde kullanabileceği Millet Kütüphanesi’ni inşa edeceğiz. İnşaat çalışmalarına başlanacak olan Millet Kütüphanesi’nin raflarında binlerce eser yer alacak. Şehrimizin en büyük kütüphanesi olmaya adan olan proje kitapseverlerin buluşma noktası olacak. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptığımız Kadın Kültür Evi çalışmalarında sona gelindi. Hanımların sosyalleşmesi ve el ürünlerini tanıtması amacıyla faaliyet verecek Kadın Kültür Evi; eğitim, sosyal yaşam, kültürel ve sportif faaliyetlere katkı sağlamanın yanında, istihdama katılımı da teşvik edecek. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yer alan festival ve çeşitli etkinlikleri de şehrimiz ile buluşturuyor, şehrimizin tanıtım atağına katkı sağlıyoruz.

ULUSLARARASI ORGANİZASYON VE ETKİNLİK ÇALIŞMALARI

Geçmiş günlerde gerçekleşen ve 8 gün süren Dünya Motokros Şampiyonası’na Belediyemiz tüm imkânlarını seferber ederek destek verdi. Şampiyonları ağırlayan şehrimiz birbirinden farklı 15 sanatçıyı da Motofest konser alanında vatandaşımızla buluşturdu. Başkanımız Zeybek’in girişimleri ile yapılan bu etkinlik oldukça ilgi gördü. Geleneksel hale gelecek olan Dünya Motokros Şampiyonası farklı kıtalarda aynı anda yayınlandı. Şampiyona için uygun şartları hazırlayan ekiplerimizin çalışmaları sonucu Motor Sporları Merkezimiz en iyi pist ve en iyi padok ödülüne layık görüldü. Tanıtım atağına dev bir katkı sunan Belediye Başkanımız uluslararası organizasyonlarda Afyonkarahisar’ı dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

YENİLİKLER VE GELECEK YATIRIMLARI

Tarihi mirası ile göz dolduran zafer şehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yaşatılması adına Restorasyon çalışması başlatıldı. Ulu Cami etrafında sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları ile konak ve evlerimiz turizme kazandırıldı. Tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaptığımız çalışmalardan bir diğeri ise Tarihi Millet Hamamı Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamamı, şehrimizin Gastronomi lezzetlerini gelen misafirlerine sunarken, aynı zamanda çay bahçesindeki eşsiz manzarası ile de görenleri kendine hayran bırakacak.

Hiçbir zaman gelecek nesile yatırım yapmaktan kaçınmayan Başkanımız Zeybek, çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmak onları okula hazırlamak adına farklı mahallelere yapılacak olan kreş projesinin startını verdi. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ilk kreş projesinin temelini Devlet Hastanesi arkasında bulunan arazide attı. İnşaatı süren kreşten hem vatandaşlarımız hem de sağlık personeli ailelerimiz yararlanabilecek. Aynı zamanda kırtasiye yardımlarımız da eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte aynı anda gerçekleştirildi. Geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri hediye ederek, eğitim hayatlarında her zaman destekçileri olacağımızı belirttik.

ÇEVRE DOSTU YATIRIM ATAKLARI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte şehrimizde sağlıklı bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması için düğmeye bastı. Uydukent Cahar Duduyev Bulvarı’ndan Afium Alışveriş Merkezi’nin çevresini kapsayan Oteller Bölgesinin arkasına kadar uzanan 24 km uzunluğundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapımına başlandı. Kısa sürede çalışmaların tamamlanarak bisiklet yolunun Kasım ayı içinde halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Hedef; pratik, güvenli, sağlıklı ve eğlenceli yeni bir alternatif ulaşım sistemini hayata geçirmek.