Türkiye A Milli Futbol takımı futbolcusu Merih Demiral'ın Avustırya maçında yaptıığ Bozkurt işareti gündem olmaya devam ediyor.

Yavaş dönün beyler, yetişemiyoruz!.. Yavaş dönün beyler, yetişemiyoruz!..

AK Parti eski milletvekili, Gazeteci Yazar Mehmet Metiner, hem futbolcu Merih Demiral'a hem Bozkurt sembolüne tepki göstererek "Bizim topluluğumuza cehaletin kirli pisliği bulaşmamalıdır, asla izin vermemeliyiz." dedi ve Bozkurt sembolünü cehaletin kirli pisliği olarak gördüğünü söyledi.

UEFA, Avusturaya maçından sonra milli futbolcumuz Merih Demiral'a Bozkurt işareti yaptığından dolayı 2 maç ceza vermişti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yapan AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner şok değerlendirmeler geldi.

Mehmet Metiner,  Bozkurt sembolünün ataların dini ve cahiliye adeti olarak gördüğünü söyledi.  "Cahiliye insanları, Hz. Peygamber'e itiraz ederken 'atalarının dini'ne referans verirlerdi. Oysa o atalar, puta tapıcı müşriklerdi. Şimdilerde modern cahiliye insanları, kafir ve müşrik atalarının değerlerini ve mitlerini kutsallaştırıcı bir inanca dönüştürmeye çalışıyorlar." diyen Metiner, Bozkurt'un ataların dininden kalan bir put olduğuun savundu.

Mehmet Metiner, "Akidemizle bağdaşmayan tüm inanışlar" diyerek Bozkurt sembolünü kastederek " benim kutsallarım arasında olamaz, tersine ayaklarımın altında olur" ifadeleriyle bu inanışı ve sembolü ayaklar altına aldığını belirtti.

Editör: Birinci Editör