Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le ilk karşılaşmamız 2021 basımı olan Afyonkarahisar’ın 1900’lü yıllarını anlatan tarihi romanımı ve Afyonkarahisar konulu şiirlerimin içerdiği kitaplarımı kendisine takdim etmek istememle başlamıştı. Pandemi salgınının yasaklı günlerinde Frig Vadisinin, Ayazini’nin, Emre Gölü’nün turizme kazandırılması için yoğun uğraşısı içindeydi. Valimizin çalışmaları herkes gibi benimde dikkatimi çekmişti. Tarihin ve doğanın derinliklerindeki izlerin peşindeydi.  Bu yüzden kitap verme düşüncesi ile kendisine teşekkür etmek istemiştim. Kısa süren görüşmemiz, sanki asırları içine sığdırmış; yaptıklarını, yapacaklarını, hevesini, heyecanını, arzusunu, beklentilerini, kararlılığını adeta gözler önüne sermişti. Bu görüşmede samimiyeti ve içtenliği ile gönlümüzü fethetmişti. Afyonkarahisar’a ‘’gizemli şehir’’ diyerek, şehri kucaklayışı, sımsıkı sarılışı bir başkaydı. Alışmadığımız bir vali portresi çiziyordu.

Kısa ve derin sohbetimizden sonra kendimi Kadın Kültür Evleri Projesinin içinde buldum. ‘’Kadınlarımız tarihini iyi bilmelidir, onlara tarihimizi anlatmalıyız, özellikle yakın tarihimizi, kahraman kadınlarımızı, onların fedakârlıklarını, bir milletin kadınlarla nasıl güçlü olabileceğini göstermeliyiz’’ diyordu. Ahıskalının kalbinde büyükbabasından dinlediği vatan hasretliklerinin duygusu, hâlâ kabullenemediği sürgünün acısı duruyordu. Bu acı kendisini vatanını, milletini seven bir evlat olmasına neden olmuştu. Vali Gökmen Çiçek, kendini milletine adayarak, toplumun gelişmesi için canla başla çalışması bu yüzden. Belki de Afyonkarahisar’ın işgal yılları ile özdeştirmişti Ahıska’da büyüklerinin yaşadıklarını…

Vatanını milletini çok seven Valimiz, annelerin, kadınların sıkıntılarını görüp bir baba, bir ağabey, bir kardeş gibi onlara kol kanat germek istedi. Ellerine altın bilezik vererek ayaklarının üstünde durmalarını sağladı. Eksik eğitimlerini tamamlamaları, çocuklarını iyi yetiştirmeleri, aile bağlarını sağlamlaştırmaları için gereken bütün tedbirleri alırken;  saygıdeğer eşi Sümeyra Hanımefendi ile beraber Kadın Kültür Evlerinin mimarı oldular. Afyonkarahisar Merkezi ve ilçelerinin birlik beraberliğinin en güzel örneğini vererek insanlık bağlarını kuvvetlendirmesini sağladılar. Başarı ödülleri ile Kadın Kültür Evlerini ve Kadın Kooperatiflerini güçlendirdiler. Albikere.com satış sitesi ile kazanç kapılarını sonuna kadar açıldı. Kadın Marketleri ile el emeği ürünlerin pazarlamasını sağladı.

Ya gençler… Gençler için Gençlik Merkezleri, Gençlik Kampları açma çalışmalarını başlattı. Biliyordu gençler yarınların emanetçisiydi ve iyi yetişmeliydi. Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan arınmış gençlik spor aktiviteleri ile zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken, eğitimde başarıyı yükseltmek için gösterdiği çabaları yakında çiçek açacaktı.

Beklenmedik zamanda gidişi herkesi derinden sarstı. Kimse beklemiyordu zamansız gidişini. Annemin bir lafı vardır; ‘’taslar, taraklar, heybede kaldı çörekler’’ çok heves ettiği işlerin, yarım kalmasını anlatır. Afyonkarahisar’da yarım kalan her şeyin ardından bakakaldı.  Valimiz Gökmen Çiçek, 18 Haziran 2020’de Afyonkarahisar’a atanırken; kim bilebilirdi ki kendisini Afyonkarahisar’a bu kadar sevdireceğini? ‘Öksüz kaldık sen giderken’’ diyebileceğini. Bari umutlarınızı, heyecanınızı, çalışma temponuzu götürmeyin. Kaldığınız yerden devam edebilelim. Gittiğiniz şanslı şehirde yolunuz açık olsun. Afyonkarahisar sizi unutmayacak, unutamayacak. Dinlenmeye Afyonkarahisar’a bekleriz her zaman…