Afjet Afyonspor pazar günü saat 13.00 de güzel bir havada taraftarlarının yoğun desteği altında 2.Lig Kırmızı Gurup maçında Turgutluspor ile karşı karşıya geldi.



Cem Kavçak hocanın tercih ettiği stoper tandeminde Taha Can ile Erdinç’i gördük. Kaptan Nazmi ön libero olarak oynadı. Orta sahanın ortasında bizim de geçen yazımızda dikkat çektiğimiz gibi, Doğan Ateş’in yokluğunda Mithat yer aldı, iyi de oynadı sırıtmadı o pozisyonda. İsmail Haktan Odabaşı uzun bir aradan sonra ilk onbir başladı. Biraz daha form tutarsa takımın vazgeçilmezlerinden olur. Bu maçta kanatlar iyi çalıştı. Solda Melik Derin oldukça iyiydi gol perdesini açan gol de 17. dakikada bu oyuncumuzun ayağından gelen şık aşırtma golle geldi. Sağda İsmail Haktan güzel oyununu bir gol bir asistle süsledi. Çok pozisyonu da değerlendiremedik. Örneğin 29.dakikada İsmail Haktan Odabaşı’nın sağdan ortasında Fatih pozisyonu gole çeviremedi. Erhan’ın şık kafa vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı gibi pozisyonlar..



Kaptan Nazmi tam görev adamı. Ön liberoda çok iyiydi, iyi mücadele etti, takımı atağa kaldırdı kritik pozisyonlarda çok önemli müdahalelerde bulundu, hırslıydı, bir müdahalesinden dolayı sarı kart da gördü. Süleyman’ın o pozisyona dönmesinden sonra Nazmi stoperde Taha ile birlikte oynamalı daha verimli olur böylesi. İkinci gol çok enteresandı, hakem düdüğü çalıp ilk yarıyı bitirecek derken Alper güzel bir vuruşla santrası olmayan golle durumu 2-0 a getirdi. 3. gol ise 66.dakikada Erhan’ın güzel ara pasında, al da at diye İsmail Haktan Odabaşı’nın verdiği asisti Fatih’in boş kaleye dokunuşuyla geldi 3-0. 73.dakikada sahnede İsmail Haktan Odabaşı vardı onun karşı karşıya plasesinde durum 4-0 a geldi.



Bundan sonra oyun rölantide geçti. İki taraf da değişikliklerini yaptı. Son onbeş dakikada Cihan ile Doğukan görev aldı. Santrafor pozisyonunda Fatih gol de atmasına rağmen bana göre yetersiz kaldı oraya Cihan Özkara’nın monte edilmesi gerekiyor. Kanatlarda Melik, İsmail Haktan santraforda Cihan, forvet arkası Erhan Şentürk çok faydalı olur diye düşünüyorum. Kaleci Bayram da günündeydi iyi pozisyonlar çıkardı. Savunma ilk yarıda çok açık verdi gol yemediysek, Bayram’ın gününde olması, Nazmi ve Alper’in yerinde müdahaleleri, Turgutluspor oyuncularının beceri eksikliği sonucunda olmuştur. Araya atılan toplarda savunmada sıkıntı vardı. Önlem alınmazsa diğer maçlarda sıkıntı çıkarır bu durum.



Bardağın dolu tarafına bakarsak uzun zaman sonra takımın gol yemediği bir maç olmuştur Turgutlu maçı. Önümüzde Antalya Serik maçı var oradan da 3 puanla dönüp emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz. Bu galibiyet ve iyi oyun için tebrikler Afjet Afyonspor..

 

Lokman Özkul

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]