Pedofili sapık yakalandı!.. Pedofili sapık yakalandı!..

Altın alımında ucuz altın inancının yanlış olduğunu aktaran uzmanlar, bir altın için kritik uyarılarda bulundu. Birikim yapanların bu altınları almaması gerektiğini belirten kuyumcular, hangi altının daha güvenilir olduğunu açıkladı. 

Son dönemde altın fiyatlarındaki artışlarla birlikte, yatırımcılar daha temkinli bir yaklaşım sergilemeye çalışırken bu artışlar, özellikle "kesme altın" olarak bilinen ve üzerinde seri numarası bulunmayan altınların dikkatle ele alınmasını gerektiriyor.

Kuyumcuların belirttiğine göre, kesme altınlar üzerinde barkod veya seri numarası olmadığı için dolandırıcılık vakaları sıkça yaşanıyor. Bu durum, altın yatırımcılarının geri alım konusunda daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

Antalyalı kuyumcu Çağrı Yılmaz, kesme altına ilişkin "Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yok. Kesme altını satmak da zor, birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi bellidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Bununla birlikte, vatandaşlar paketli altınlar yerine daha ucuz olduğu için kesilmiş altınları tercih etmeye başladı. Ancak uzmanlar, kesilmiş altınların üzerinde barkod veya damga olmadığını vurgulayarak, bu altının ayarının sadece profesyoneller tarafından ayırt edilebileceğini belirtiyor.

Kuyumcu Halil Güvençoğlu, "Kesme altın olarak adlandırılan altınları biz tavsiye etmiyoruz. Çünkü patent ya da seri numarası olmuyor. Vatandaş bu altını satarken de zorlanıyor. Bu sorunların olmaması için paket altın almak daha mantıklı ve güvenlidir" dedi.

"KİMSE UCUZ ALTIN VAAT ETMEZ"

Altına olan yatırımın son 10 yılda arttığını belirten kuyumcu Çağrı Yılmaz, "Ucuz altın diye bir inanış var fakat ucuz altın diye bir şey olmaz. Kimse ucuz altın vaat etmez sadece düşük ayarlı altın olabilir. Halkımız tarafından kesme altına talep patladı." dedi.

Editör: Birinci Editör