KÜTÜK, İŞ ARAYANLARI İSCEHİSAR’A Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi Kaymakamı Murat Kütük, toplumun önde gelen problemleri arasında işsizlik sorununun olduğunu, ancak ilçelerinde bunun tam tersine işletmelerin eleman sıkıntısı çektiklerini kaydederek, iş arayanları İscehisar’a davet etti.
Kaymakam Murat Kütük, ilçedeki işsizlik sıkıntısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakam Kütük, Türkiye’nin mermer üretiminin önemli bir kısmını İscehisar’da gerçekleştirildiğini, ilçede 28 mermer ocağı, 450 mermer fabrikası işletmesi ve bu işletmelerde çalışan 5 bin 500 işçi bulunduğunu bildirdi. İlçede faaliyet gösteren işletmelerin taleplerini karşılamak için ek iş gücüne ihtiyaç duyduklarını belirten Kaymakam Kütük, şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde yüzde 11 oranında işsizlik hakimken ilçemizde işçi sıkıntısı yaşanmaktadır. İscehisar, yıllık ortalama 74 milyon dolar tutarında mermer ihracatı yapmaktadır ve bu rakam her geçen gün artmaktadır. İlçemizde birçok tesiste insanlara iş, aş imkanı varken işletmelerimiz personel bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Firmalar, talepleri karşılamak için dolgun ücretle çalıştıracak insan bulamamaktan yakınıyorlar. Toplumdaki huzur ve refah düzeyinin artmasının öncelikleri arasında yer alan istihdam sorunu ilçemizde çalışacak adam bulunamamakla kendini gösteriyor. Ben buradan iş arayan insanlara sesleniyorum: Eğer ilçemizde çalışmak isterlerse bizimle irtibata geçsinler, kendilerini ilçemizde işe yerleştirelim.”