20 Ocak 2009  tarihinden bu yana Şehit anne-babalarının bir evladı, Gazi ve yakınlarının en büyük dayanağı olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin Başkanı İsmail Kumartaşlı, gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.
 
Ülkemiz genelinde Şehit aileleri ve Gazilerimiz için bir çok ilke imza atarak başarılı çalışmalar yürüten, Gazilere bir çok haklar kazandıran Başkan Kumartaşlı, günün 24 saatine çalışarak geçiriyor.

İlk ikametgahım dediği Dernek binasında sabahlayan Başkan Kumartaşlı, gerek şehit ailelerinin gerekse gazi ve yakınlarının kendisine ilettiği sorun ve talepleri çözüme kavuşturmak adına çalmadık kapı bırakmıyor.

Şehit aileleri ve gazilerin sonuna kadar destek verdiği Kumartaşlı, yeni bir projele daha imza atıyor. Türkiye'de bir ilk olacak olan proje, diğer illere de örnek teşkil edecek.
 
Şehitler diyarı olarak anılan ilimizde bulunan Şehitliklere toz dahi kondurmayan, temizliğinden bakımına kadar titizlikle ilgilenen Kumartaşlı, internet ortamında Şehit Bilgi sistemi oluşturdu.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Coğrafi Bilgi sistemleri ofisi ile ortaklaşa yapılan proje ile tüm şehitlerimizin kimlik bilgileri, anne-baba isimleri, eş ve çocukları dahil, Şehidimizin nerede ne zaman şehit olduğu da bu sistem sayesinde öğrenilebiliyor. Ayrıca ilimizin hangi bölgesinde şehitliklerin olduğu da Şehitlik Bilgi Sisteminden öğrenilebiliyor.

 Öte yandan Şehitlerimizin mezar taşlarına konuşlandırılacak olan bilgiler ve karekod  uygulamasıyla da sisteme anında girilip, şehitlerimizin bilgilerine ulaşılabiliyor.
 
Başkan Kumartaşlı, bu projenin ülkemizde bir ilk olacağını belirterek, bu ilki yeni kendilerinin yapmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Projede kendilerine destek veren başta Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Başkan Kumartaşlı, projeyle ilgili önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yaparak tanıtımını gerçekleştireceklerini söyledi.