Berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden faaliyete geçti

 
 Afyonkarahisar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan berber, kuaför, güzellik salonları, gerekli tedbirleri alarak yeniden müşteri kabul etmeye başladı. 

Afyonkarahisar'da kontrollü şekilde faaliyete geçen işletmelerde günün ilk saatlerinde çok fazla yoğunluk yaşanmadı, vatandaşların büyük kısmı tedbirler kapsamında "Evde kal" çağrısına uymaya devam etti.



Afyonkarahisar'da sabah saat 09.00'da berber, kuaför ve güzellik salonları kontrollü olarak hizmete açıldı. Berber, kuaför ve güzellik salonları çalışanlarının da müşterilerin de hijyen kurallarına riayet ettiği gözlendi. İş yerlerinde aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmediği de görüldü.







Afyonkarahisar Merkez'de hizmet veren İmaj Kuaför işletmecisi Osman Çekmez, “Uzun zamandır iş yerimiz kapalıydı, bugünden itibaren hizmet vereceğiz. Hijyen ve mesafe kurallarına uyacağız. Devletimiz ne kural koyduysa kendi sağlığımız ve müşterilerimizin sağlığı için uyacağız. Evime virüs taşımak istemem. Bu nedenle her şeye dikkat edeceğiz ama dükkanımızı açabildiğimiz için mutluyum." dedi.



Kuaför Osman Çekmez, "kuaför salonumuzdaki tüm teçhizatların sterilize edildi, ayrıca her müşteriden sonra kullanılan her malzemenin tekrardan dezenfektanlarla temizliyoruz. Her müşterimize traş öncesi ve sonrası dezenfektan veriyoruz" dedi.