KOSGEB Müdürlüğü,Afyon'da  girişimcilik ruhunun teşvik edilmesi ve desteklenmesi, istihdam, iş, büyüme, rekabet ve yenilik alanlarında bir ilerleme kaydedilmesi, daha güçlü bir girişimcilik kültürünün yaratılması için sürekli olarak girişimcilik eğitimleri düzenlemektedir. Bu eğitimlerin amacı Afyon'da girişimcilik kültürünün oluşması, girişimcilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve nihayetinde bir iş planına dayalı sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. 

Girişimcilik eğitimlerine olan yoğun ilgi ve gelen taleplerin karşılanmasına yönelik planlı bir şekilde faaliyetlerini yürüten KOSGEB müdürlüğü; bu kez de aynı gün Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Şuhut Belediyesi ve Ahmetpaşa Belediyesi ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalamıştır.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında girişimci adaylarına 4 gün süre ile 32 saat Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecektir. Eğitim sonrasında kendi işini kuran ve iş planlarını KOSGEB’e onaylatan girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL geri ödemeli ( ilk 30 ay ödemesiz, sonrasında 2 yıl süre içerisinde 3’er aylık eşit taksitlerle toplam 8 taksitte geri ödemeli) olmak üzere toplamda 150.000 TL’ Yeni Girişimci Desteği verilecektir.

Bu destek modeli ile kurulan her küçük ölçekli işletme; 2023 Vizyonunun altındaki:  ülke genelinde işsizliğin %5 altına düşürülmesi, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi gibi hedeflerin yakalanmasına ve Afyon'daki işsizlik rakamlarının düşürülmesine doğrudan katkı koymaktadır.