Kosgeb Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?
Kosgeb 2020 yılında birçok yeniliğe imza attı. Bunların başında girişimcilik belgesi almak için gerekli olan uygulamalı girişimcilik eğitimiyle ilgili düzenlemedir. Düzenlemeye göre eski usul sınıf ortamıyla veya e-devletten alabilmek mümkündür.

Kosgeb Nedir?
Açılımı Küçük Ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme Ve Destekleme İdaresi Başkanlığıdır. Girişimleri destekleyen bir kurumdur. Kendi işini kurmak, ticarete atılmak isteyenlere maddi destek sağlar. Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamayı ve işsizlikle mücadeleyi amaçlar.

Kosgeb'e Kimler Başvurabilir?
Yeni iş kurmak isteyenler, iş yerini geliştirmeyi düşünenler, personel istihdam etmek isteyenler, personellerine eğitim vermek isteyenler, firma tanıtımı yapmak isteyenler, İş yerine yeni makine ve teçhizat almak isteyenler Kosgeb'e başvurabilirler.

Kosgeb'in Avantajları Nelerdir?
Kosgeb insanların projelerinin hayata geçmesini sağlar. Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlar. Alınan borcun faizsiz geri ödenmesini sağlar. Kadınların iş hayatında olması için kadın girişimcilere örnek verir. Zaten iş yapan, var olan işletmelerin kendilerini geliştirmeleri ve işlerini büyütmeleri konusunda yardımcı olur. Şirketlerin kuruluş sürecinde masrafların bir kısmını karşılar ve kişiler iş hayatına girdiklerinde üstlerindeki yükün bir kısmını alır. Bu şekilde girişimcileri teşvik eder.

Başvuru Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilir?
Kosgeb destek programları ikiye ayrılır. Bunlar geleneksel girişimcilik destek programı ve ileri girişimcilik destek programıdır. Hangisinin size uygun olduğunu öğrenmek için kosgebkredi.net e göz atabilirsiniz.

Kosgeb Girişimcilik Kursu Ne Kadar Sürer?
Kosgeb eğitim programının süresi, en az 32 saat olarak belirlenmiştir. Hem sınıf içi eğitim, hem atölye eğitiminden oluşmaktadır. Derslere katılım zorunludur. Belge almak isteyenler devamsızlık yapmadan kursa devam etmelidir. İşkur ve Kosgeb tarafından verilen bu kurslar ücretsiz olarak verilmektedir. Bu kurslara katılmak isteyenlerin 18 yaş üstü olmaları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olmaları yeterlidir. Bu kurumlara eğitim başlamadan 5 gün öncesine kadar kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Kosgeb'e Nasıl Başvurulur?
Her iş kurmak isteyen Kosgeb'den yararlanamamaktadır. Öncelikle başvuracak kişilerin kurum tarafından. İş kurma eğitimini alması gerekir. Sonrasında üniversite tarafından gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programı'na katılıp sonrasında Kosgeb'e başvurabilirler.

Kosgeb Afyon Bölge Müdürlüğü
Geniş ve detaylı bilgi için Kosgeb Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü iletişim Marulcu Mahallesi Erdal Akar Sokak No: 20 Afyonkarahisar 0 312 595 25 03 .