CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, vatandaşların her gün gelen zamlarla dizginlenemeyen enflasyona karşı günden güne yoksullaştığını, alım gücünün düştüğünü söyledi. Köksal, gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla “Meclis Araştırması” açılmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, enflasyonun ve zamların vatandaş üzerindeki etkileri ve bu konuda alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na "Meclis Araştırması Açılması" için önerge verdi.


HER GÜN GELEN ZAMLARLA VATANDAŞLARIMIZ YOKSULLAŞIYOR
Milletvekili Burcu Köksal önergesinin gerekçesinde, "Ülkemizde her gün gelen zamlarla dizginlenemeyen enflasyonla vatandaşlarımızın her geçen gün yoksullaştığını, alım gücünün düştüğünü görüyoruz. İnsanlar artık temel gıda maddelerini bile alırken zorlanmaktalar. İktidarın bu konuda seyirci kalıp hiçbir şey yapmamış olması yüzünden vatandaşlarımızın mağduriyeti her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle enflasyonun ve zamların vatandaş üzerindeki etkileri ve bu konuda alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla 'Meclis Araştırması' açılmalıdır." dedi.


İĞNEDEN İPLİĞE ZAM GELİYOR
Vatandaşların temel gıda maddelerini bile alamaz hale geldiklerinin önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "İğneden-ipliğe her gün zamlarla artan enflasyonla vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmekte, maaşlar sürekli erimektedir. İnsanlar temel gıda maddelerini bile zamlar yüzünden alamaz hale gelmiştir. Una yüzde 40’ın üzerinde zam gelirken şekere 1 yılda %420 zam geldi. Sütün kilosu 15 liraya yükseldi. Yumurtaya %100 zam geldi. Garibin bir kuru ekmeği var bu gidişle onu da satın alamayacak hale gelecek. Keza bu soğuk kış günlerinde kömüre, doğalgaza, elektriğe gelen zamlarla milletin cebi yanmış durumda. Zamlar gıda ve ısınma ile sınırlıda değildir. Kira fiyatları, konut, araba, dayanıklı tüketim malları, beyaz eşya, giyim-kuşam her şey adeta ateş pahasına çıkmış durumdadır. Bu durum karşısında vatandaşın maaşları yetmemekte, tabiri caizse daha haftası gelmeden erimektedir. Ülkemizdeki bu zamların vatandaşın yaşamına etkilerini inceleyip buna karşı yapılması gerekenlerin belirlenmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.