Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Dinar İlçesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının akıbetini sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

SÖZLEŞMEDE BİNANIN TESLİM TARİHİ BELİRTİLDİ Mİ?

Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Altmışevler Mahallesinde 112 Acil Çağrı Merkezi binası olarak hizmete açılması beklenen binanın hizmete açılmadığını ve binanın, atıl durumda bırakıldığını hatırlatarak, "112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binası için ihale yapılmış mıdır? Yapılmış ise; ihaleyi alan firma ile yapılan sözleşmede binanın teslim tarihi belirtilmiş midir? Belirtilen tarihte teslim edilmemesi halinde ilgili firmaya cezayı işlem uygulanmış mıdır?" dedi.

BİNANIN HİZMETE AÇILMASI İLE İLGİLİ HER HANGİ BİR ÇALIŞMA PLANLANIYOR MU?

Köksal, Bakan Koca'ya önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bitim aşamasına gelmiş, çevre düzenlemesi yapılmış, faaliyete geçmesi beklenen 112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası hangi sebeple durdurulmuştur? 112 Acil Çağrı Merkezine bugüne kadar ayrılan bütçe ne kadar olmuştur? Atıl durumda bırakılan binanın mevcut halini korumak için tedbir alınmış mıdır? 112 Acil Çağrı Merkezi olarak hizmete başlaması beklenen, ancak tamamlanmayan binanın bitirilip hizmete açılması ile ilgili her hangi bir planlama yapılmakta mıdır?"