AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivalinin 11’incisi başladı.
Millet Hamamında başlayan festivalin ilk gününde, modern müzik üslubu ve sanatsal duruşu olan konserler ilk sırayı aldı. Prag Modern grubu üyeleri olan ve dünyanın dört bir yanında konserler veren David Danel, Ivan Siler, Jan Hudecek, Tomas Kadlubiec, Stepan Drtina, Ondrej Martinovsky, Ronald Sebesta ve Huyun Sook’un verdiği solo konserler, büyük beğeni topladı. Modern müzik akşamlarının bu festivalde dört akşam konseri ile süreceği belirtildi.
Prag Modern’in genç müzisyenlerden oluşan değişken bir kadroya sahip ve eleştirmenler tarafından ‘En iyi Çek müzisyen topluluğu’ olarak adlandırılan bir topluluk olduğu kaydedildi.
11. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne Afyonkarahisar protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Hava Meydan Komutanı Seyfullah Sönmez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve çok sayıda müzik sever katıldı.