Emlak yatırımı için ipuçları…

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Emlak yatırımı, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Ancak emlak yatırımını daha karlı ve kazançlı hale getirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Bu bilgiler size karlı yatırımın anahtarı olabilir.

İşte kazançlı emlak yatırımının anahtarı olan ipuçları…

* Eğer emlak yatırımı olarak dükkan satın almayı düşünüyorsanız önceliğiniz araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeler olmalı. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri tercih ederek hem dükkanın kira değerinin yüksek olmasını sağlarsınız hem de dükkanınıza kiracı bulmak daha kolay olur.

* Emlak yatırımı olarak konut satın almayı düşünüyorsanız yine konum oldukça önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Gayrimenkulün metrobüs, metro, tramvay ya da bağlantı yolları gibi ulaşım olanaklarına yakın olması size her zaman avantaj sağlayacaktır. Ulaşım olanaklarının yanında konutun merkezi bir konumda olması da her zaman değerli bir gayrimenkul olacağının göstergesidir.

* Emlak yatırımında yüksek kazanç, gayrimenkulü ucuz fiyattan alarak pahalıya satmaktan geçer. Bunun için hangi tür gayrimenkule yatırım yapacaksanız yapın her zaman gelişmeye açık bölgeleri tercih edin. Gayrimenkulü topraktan almak da size karlı yatırımın kapılarını açacaktır. Örneğin satılık daire arayışında yatırım kararı verdiğiniz satılık daire, hem gelişmeye açık bir bölgedeyse hem de temelden alınmışsa kar etmemeniz neredeyse imkansız hale gelir.

* Emlak yatırımı olarak arsa satın almayı düşünüyorsanız arsanın imar durumunu araştırarak inşaat izni açısından bir sorun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İzni olan arsalar çok daha kolay satılacaktır. Ayrıca arsa yatırımı için büyük inşaat şirketlerinin arsa yatırımı yaptığı bölgeleri tercih edin.

* Kriz dönemleri de doğru değerlendirilirse bir fırsata dönüştürülebilir. Bu dönemlerde gayrimenkullerin fiyatları düşeceği için emlak yatırımı yapanlar, koşullar normle döndüğünde daha fazla değere elinden çıkararak yüksek kar edebilirler.