Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız, Afyonkarahisar’dan övgüyle bahsederek, kentin Kamp ve Karavan Turizmi için doğal güzelliklerle dolu olduğu söyledi

 

Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği (BTKKD) Başkanı Hayriye Yıldız, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ekibinin takdire şayan çalışmaları imza attığını kaydederek, “Afyonkarahisar il sınırları ve şehir içinden devamlı geçen yedi yıllık karavancı olarak, Afyonkarahisar’ı Türk ulusunun kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz’un başlatıldığı ve yönetildiği Kocatepesi, termallerinin zenginliği, sucuk, lokum ve kaymağı ile ünlü bilirdim. Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği olarak 2019 Nisan ayı Turizm Haftasında Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak 62 karavan ve 30 çadırla Sandıklı Akdağ Tabiat Parkına geldik. Tabiat parkı, ortasında harika bir gölü bulunan ormanın içinde tertemiz havası ile eşsiz bir doğa harikası. Akdağ’da yılkı atlarını uzaktan izleyerek üç gün muhteşem kamp yaptık. Daha hassas doğacıysanız izinle nadir bulunan kızıl akbabaları izleme ve Tokalı kanyonundan geçme deneyimini yaşayabilirsiniz. Bu arada milli Parklar, Sandıklı Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve kamp ve karavancılarımızla çam fidanları dikerek Karavancı ormanı için ilk adımı attık.” dedi.





Akdağ Tabiat Parkı’nın doğal güzelliklerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini dile getiren Yıldız, “Akdağ Tabiat Parkından neşe, deneyimler ve yeni keşiflerle ayrıldım. Afyonkarahisarlı yeni dostlar edinmek benim ve karavancı arkadaşlarım için ayrı bir güzellikti. 2019 Ekim ayında AŞK Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El sanatları Festivalinde dernek olarak tekrar Afyonkarahisar’a geldiğimizde de Emre gölündeki kampımızda güzel günler geçirdik. Emre gölünün dinginliği Frigya Vadilerindeki Friglerin kayalara oyduğu evler, tapınaklar doğanın oluşturduğu peribacaları hepsi bizi eski dünyaya götürdü. Frigya vadilerini gezerken, eskilerin ayak izlerini hissetmek apayrı bir duygu. Heykellerle süslenmiş kayalar (Aslantaş, Yılankaya) vs.her köşesini sanki ilk defa bizler keşfediyormuşuz düşüncesini hissittiren el değmemiş doğası ile büyüleyici bir yer. Bu arada Kral Mirasın kızı derman bulamadığı hastalığının İhsaniye İlçesindeki Gazlıgöl Turizm Merkezinde bulunan termal sulardan iyileştiğini öğrendim. Binlerce yıldır şifa dağıtan Gazlıgöl ve Yaylabağında bulunan zengin mineralli termal sularını deneyimledim. Özgül Termal bizi misafir etti. Termal sulardan yaralandırdı. Tesis yöneticilerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar şehir merkezindeki Ömer Gecek, İhsaniye Gazlıgöl, Sandıklı Hüdai ve Bolvadin, Heybeli Termal Turizm bölgeleri ile Şifa Şehri Afyonkarahisar ünvanını fazlasıyla hak ediyor.” ifadelerini kullandı.







İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibinin rehberliğinde Afyonkarahisar’ın turizm ve kültür değerlerini keşfettiklerini belirten Yıldız, “Frigya Vadilerinde gerçekleştirdiğimiz kamp günlerimizin ikisinde de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibinin mükemmel organizasyonu ile olağanüstü turizm ve kültür değerlerini keşfettik. Öncelikle Büyük Taarruzla ilgili kararlarının alındığı Şuhut Atatürk Evi, ilk taarruz emrinin verildiği Kocatepe, şehitlikler, müzeler, camiler, kale çevresindeki restore edilmiş evler, Taşhan ve Frigya vadisi ve Döğer Kervansarayı gezilerine tüm karavancılar hayran kaldık. Kale çevresindeki Selçuklu dönemi Kırk direkli Ulu Cami ve 1900’lü yıllarda yapılmış tarihi konaklar, muşhur köy ekmeğinin pişirildiği mahalle fırınların hala canlılığını koruması harikaydı. Hepimiz dostlarımıza götürmek üzereköy ekmeğinden aldık. Afyonkarahisar’ın adeta sembolü olan şehir merkezindeki 226 metre yüksekliğindeki kaleye çıkmak için zamanımız olmasa da göz alıcı güzelliğin seyrettim. Bir sonraki Afyonkarahisar gezimizde mutlaka kaleye çıkarak Afyonkarahisar’ı bir de oradan seyretmeyi istiyorum. Mevlevihaneyi ziyaret ederken Afyonkarahisar’ın mevleviliğin ikinci merkezi ve mevleviliğin Anadolu ve Avrupa’ya buradan yayıldığını öğrendim. Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve ekibinin takdire şayan çalışmaları ve tanıtımı ile diğer şehirlere örnek olması gereken bir ilimiz. Tarihi, kültürel varlıkları, Frigya, Akdağ, Emre ve Eber gölleri ile gezilip görülesi yerler.” şeklinde konuştu.



Öte yandan BTKKD Başkanı Hayriye Yıldız’ın Afyonkarahisar izlenimlerini kaleme aldığı blog yazısı İl Kültür e Turizm Müdürlüğü’nün afyon’dayız.gov.tr web sayfasında da yayımlandı.



Yazının linki: https://afyondayiz.gov.tr/sayfa/karavancinin-gozuyle-afyonkarahisar-o-btkkd-baskani-hayriye-yildiz