Prof.Dr. Kamil Miras’ın torunları Kamil Miras Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Prof. Dr. Kamil Miras'ın h​​​​​​Hayatta kalan son torunu olan Rana Miras ve oğulları Sedat ve Şonan Tarkan Miras; Kamil Miras Anadolu Lisesi ziyarette bulundular.

Kamil Miras Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Kale, bu ziyaretten okul olarak onur duyduğunu belirtti. Gelen misafirlerimiz okulun iç bölümlerini ve dış bölümlerini gezerek okul hakkında bilgiler aldılar. Ziyaretten sonra okul öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okul ziyaretinden sonra okul yönetimi tarafından Afyonkarahisarımızın tarihi ve kültürel mekanları ile Kamil Miras adını taşıyan diğer yerler gezdirilerek bilgilendirildi.

PROF. DR. KAMİL MİRAS

1874 tarihinde Afyonkarahisar’da doğan Kamil Miras, Ahmet Efendi’nin oğlu olup, Mirasoğlu sülalesindendir.İlk ve orta öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’ne girmiş ve Ulum-i Aliye-i Diniyye bölümünden mezun olmuştur. Bayezid caminde ders okutuyor iken ikinci meşrutiyetin ilanının müteakip yapılan seçimlerde Afyonkarahisar mebusu olmuş ve Osmanlı Mebusan Meclisi ‘nde ilimizi temsil etmiştir. Kamil Miras’ın Talat,Emin ve Sedat adında üç erkek çocuğu vardır.